Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2008 » Январь » 14 » 11:58:19

Смолоскипна хода в Житомирі на честь Дня Соборності України

14.01.2008, 23:06:20 5997 0
Смолоскипна хода в Житомирі на честь Дня Соборності України

22 січня 2008 року в Житомирі пройде акція "Смолоскипна хода" присвячена Дню Соборності України. Організаторами акції виступила Житомирська Обласна Організація ВО “Свобода”.

Як повідомили «Журналу Житомира», мета акції: підкреслити, що Україна не розділена, що немає окремої Східної і Західної України, а що у нас єдина держава і ми - єдиний нарід!

Попередній збір в Житомирі на вул. Михайлівський, біля магазину “Спорттовари” о 18:00. У акції також планують взяти участь “Тризуб” ім. Степана Бандери, Конгрес Українських Націоналістів та Національний Альянс.

"Українська нація довго боролася за свою державність, багато крові пролито борцями за Україну, багато кісток українців лежить за межами нашої держави: в Сибіру, в концтаборах, на Соловках, на Біломорканалі. Але сьогодні ми маємо незалежну українську державу, буття якої благословив Бог. Свого часу Україна була поділена на дві частини. Нині є одна соборна українська держава. Будьмо гідними місії, покладеної на нас долею; мусимо підтримати й продовжити героїчні досягнення наших предків; оправдати сподівання і стати гордістю для наших нащадків." - говориться в повідомлині прес-служби ЖOO ВО “Свобода”.

ДОВІДКА: 22 січня 1918 року у приміщенні Київського Будинку вчителя було підписано Четвертий універсал, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. А 1919 року в цей самий день на Софіївській Площі в Києві було проголошено Акт Злуки українських земель. Акт Від імені ЗУНР зачитував прадід Олега Тягнибока - Лонгин Цегельський, який був депутатом Віденського сейму, одним з ініціаторів створення Західноукраїнської Народної Республіки.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: