Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2008 » Январь » 25 » 17:40:16

Главный житомирский милиционер В. Бедрикивский стал начальником УБОПа

25.01.2008, 00:12:48 7567 0
Главный житомирский милиционер В. Бедрикивский стал начальником УБОПа

Исполняющим обязанности начальника Главного управления по борьбе с организованной преступностью (ГУБОП) МВД Украины приказом главы МВД назначен генерал-майор милиции Владимир Бедрикивский.

Об этом «Журналу Житомира» сегодня сообщила пресс-секретарь ГУБОП Елена Мельник. По ее словам, первый заместитель министра внутренних дел Михаил Клюев представил сегодня В.Бедрикивского личному составу ГУБОП МВД Украины.

С июня 2006 г. В.Бедрикивский занимал должность начальника УМВД Украины в Житомирской обл. В.Бедрикивский родился 16 декабря 1963 г. В органах внутренних дел - с 1985 г. У него два высших образования - правоведение и международные экономические отношения. С 1991 г. работал в межрегиональном управлении по борьбе с организованной преступностью МВД Украины. Позже - в ГУБОП МВД Украины, в частности, на должностях старшего оперуполномоченного по особо важным делам, а позднее заместителем начальника ГУБОП МВД Украины - начальника управления по борьбе с организованными преступными группами, их лидерами и международной преступностью.

Олег Ельцов, ТЕМА: Володимир Бедриківський - для ГУБОЗУ людина не нова, отже часу на розкачку не потребує. Додамо, людина він не лише досвідчена, а й розумна. Він ставав неодноразовим героєм резонансних розкриттів, які зокрема, мали міжнародний резонанс, за що має чимало нагород. За інформацією з середини служби з приходом Бедриківського має активізуватися контроль служби БОЗ за ситуацією на кордоні, посилится боротьба з корупцією та хабарництвом, як того вимогає президент, особлива увага - маштабним злочинам в сфері економіки. Хочеться сподіватися, новий керівник відомства, зокрема, спробує з"ясувати хто вторгував оперативною базою ГУБОЗу "Скорпіон".

Дещо дивна ситуауція складається із нинішнім керівником ГУБОЗу Ігорем Белозубом. Адже жодної офційної інформації щодо його звільнення МВС не розповсюджувало. З власних джерел стало відомо, що Ігор Дмитрович подав рапорт про відставку - одразу після виголошення радником міністра внутрішніх справ Генадієм Москалем своїх законодавчих ініціатив щодо реформування правоохоронної системи, зокрема ГУБОЗ. Але досі його рапорт не розглянуто, зокрема на профільному комітеті ВР. Отже, за таких обставин Володимир Бедриківський залишається у підвішаному стані, не маючи права підпису, тощо.

Спостерігачі роблять припущення, що можливо, такий статус нового керівника служби БОЗ влаштовує керівництво МВС. Нагадаємо, що попередник Білозуба - Сергій Корніч пропрацював на посаді керівника ГУБОЗу в "обрізаному" статусі весь свій термін до зміни влади в МВС. За деякими відомостями, нині Корніч дав згоду на його призначення начальником УБОЗ МВС в Київській області.

Також за відомостями наших джерел, кадровими та організаційними питаннями в МВС, ГУБОЗ зокрема, нині ледь не єдиноосібно займається Генадій Москаль.

З урахуванням всього вищенаведеного у служби ГУБОЗ МВС нині формально три керівника: Білозуб, Бедриківський, Москаль...

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: