Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2008 » Февраль » 18 » 10:38:22

Суд признал виновным Бердичевского чиновника в коррупции

18.02.2008, 10:49:22 4515 0
Суд признал виновным Бердичевского чиновника в коррупции

Суд города Бердичева рассмотрел материалы дела, касательно обвинения заместителя мэра Бердичева г-на Онофрийчука следователями СБУ в коррупционном деянии.

Бердичевский суд изучил материалы дела и признал г-на Онофрийчука виновным в коррупционных деяниях. Заместителю мэра города Бердичева установлено выплатить штраф, пишет еженедельник "Бердичів Діловий".

На сегодня не известно, будет ли г-н Онофрийчук обжаловать решение городского суда в суде высшей инстанции.

Фактически решение суда может служить основанием для увольнения г-на Онуфоийчука с занимаемой должности заместителя мэра города Бердичева.


Напомним суть обвинения СБУ в адрес высокопоставленного бердичевского чиновника.

Між Бердичівською міською радою та приватним перевізником Андрєєвим В.О. 26.01.2004 р. було укладено договір №6 на перевезення пасажирів на маршрутах: «Червона Гора – пл. Будівельників», «Вокзал-Гришківці».

Даний договір припинив свою дію 26.01.2006р. Відповідно 30.04.2006р. виконком Бердичівської міської ради укладає з Андрєєвим В.О. договір №18 на перевезення пасажирів автомобільним транспортом на міських маршрутах: «Залізничний вокзал-пл. Будівельників», «ІV пров. Шелушкова- 17 школа», «Залізничний вокзал-Свиний ринок», «Шкірцех-Нафтобаза», «Червона Гора-Пл. Будівельників», «Міська лікарня-Комбікормовий завод», «Червона Гора-Авторинок». Строк дії договору до 30.04.2007 р.
Таким чином, Андрєєв В.О, з 2006 року має право на перевезення пасажирів лише на міських маршрутах (договір №18 від 30.04.2006р.).

Однак, протягом 2007 року заступник міського голови Онофрійчук С.П. підписав та видав приватному перевізнику Андрєєву В.О. ряд дозволів (останній дозвіл за №398 видано в грудні 2007р.) на перевезення пасажирів на приміський маршрут №1 «З. Вокзал-Гришківці».
Відповідно до ст.44 Закону України „Про автомобільний транспорт” визначення пасажирського перевізника на приміських автобусних маршрутах (в даному випадку ним є маршрут «З. Вокзал-Гришківці») загального користування здійснюється виключно на конкурсних засадах. Проведення конкурсу та визначення умов перевезень покладаються на замовників перевезень – в даному випадку – обласну державну адміністрацію.

Згідно листа Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Житомирської ОДА від 23.01.08р. №63/04, засідання обласного конкурсного комітету з визначення перевізників для роботи на приміському маршруті «З. Вокзал-Гришківці» проводилось 09.08.2005р. (протокол №45). За результатами конкурсу переможцем було визнано ВАТ «Бердичівське АТП 11837». Протягом останніх трьох років, обласним конкурсним комітетом конкурсів на визначення перевізників на даному маршруті не проводилось.

Таким чином, Онофрійчук С.П., своїми діями, в порушення чинного законодавства, фактично надав право ПП Андрєєву В.О. на обслуговування приміського маршруту «З.Вокзал-Гришківці», чим надав йому незаконні переваги перед іншими перевізниками, що в свою чергу перешкоджає створенню рівних умов для роботи всіх суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сфері автомобільного транспорту, та розвитку конкуренції.

Отже, Онофрійчук С.П., перебуваючи на посаді заступника голови Бердичівської міської ради, будучи посадовою особою місцевого самоврядування 4 категорії 7 рангу, тобто особою, уповноваженою на виконання функцій держави, займаючи відповідальне посадове становище, надав незаконні переваги фізичній особі під час прийняття нормативно-правового рішення, чим порушив спеціальні обмеження щодо державних службовців та інших осіб, уповноважених на виконання функцій держави, передбачені п. «г» ч.3 ст. 5 Закону України «Про боротьбу з корупцією».

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: