Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2008 » Февраль » 20 » 22:56:13

Горсовет Житомира обнародовал информацию о семье Биляк

20.02.2008, 21:38:00 6217 0
Горсовет Житомира обнародовал информацию о семье Биляк

20 лютого 2008 року біля входу в адміністративне приміщення виконавчого комітету Житомирської міської ради відбулась акція протесту громадянки Біляк.

Прес-служба Житомирської міської ради надала «Журналу Житомира» детальну інформацію про ситуацію, яка склалась у сім'ї Біляк.

Біляк Наталія Віцентіївна призначена опікуном над молодшою сестрою Біляк Беатою-Марією рішенням виконавчого комітету міської ради від 26.01.06 №68. Причина встановлення опіки – смерть батька, мати тяжко хворіє і дала згоду на встановлення опіки.

До 18.09.06 р. мати мала інвалідність ІІ групи, згідно довідки МСЕК їй була протипоказана важка фізична праця. З 18.09.06 р. згідно виписки МСЕК вона є інвалідом І групи і потребує постійного стороннього догляду. На підставі цього Біляк Беата-Марія, якій на той момент було 10 років, набула юридичного статусу дитини, позбавленої батьківського піклування.

Біляк Беата-Марія користується пільгами: у вересні 2006 року виплачено 270 грн. на компенсацію за придбання шкільної форми; у грудні 2006 року – 20 грн. до новорічних свят, новорічні подарунки (19 та 28 грудня); єдиний квиток для безоплатного проїзду у транспорті, у школі отримує безкоштовне харчування, у 2007 році виплачено 270 грн. на компенсацію за придбання шкільної форми.

Крім того, через відділ соціальних виплат Корольовського райвиконкому Біляк Н.В отримує пенсію по втраті годувальника на підопічну270 грн.,02 коп. та допомогу на дитину, яка перебуває під опікою 344 грн., 46 коп. (отримує з серпня 2007 року);

В зв'язку із складним становищем в родині Біляк рішенням виконавчого комітету 29 березня 2007 року їм було надано максимальну допомогу у розмірі 350 грн.

23 березня 2007 року міським територіальним центром обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян було надано допомогу продуктами харчування і запропоновано одержання вживаного одягу.

Рішенням виконавчого комітету 26.04.07 № 323 з міського бюджету було виділено кошти в сумі 3000 грн. на оплату комунальних послуг по квартирі №89 по вул. І.Огієнка, де зареєстрована родина Біляк., а саме:
  • - комунальному підприємству „Житомирське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства” в сумі 1000 грн. на оплату заборгованості за послуги водопостачання та водовідведення;
  • - ВАТ по газопостачанню та газифікації „Житомиргаз” в сумі 1000 грн. на оплату заборгованості за послуги газопостачання;
  • - Житомирському РЕМ в сумі 1000 грн. на оплату заборгованості за послуги з електропостачання.
Крім того було запропоновано оздоровити Беату-Марію в обласному санаторії радіаційного захисту дорослого та дитячого населення (смт. Кам’яний Брід), але опікун відмовилась.

З 11.09.07 по 21.09.07 року Біляк Беата-Марія не відвідувала навчання в школі, тому що опікун Наталія Віцентіївна залучала дівчинку до участі в акції протесту з питань, пов’язаних з призначенням компенсаційних виплат матері по інвалідності.

Представниками служби неодноразово проводились бесіди з опікуном щодо правових наслідків втягування дитини до акції голодування. Біляк Н.В. була попереджена про відповідальність щодо неналежного виконання опікунських обов’язків, про що складені відповідні акти 11.09.07 та 12.09.07року.

14 вересня з опікуном спілкувалися керівники управління освіти міської ради та служби у справах неповнолітніх, їй було запропоновано не залучати до акту голодування підопічну та дати можливість дівчинці відвідувати навчання в школі, але опікун відмовилась.

Біляк Н.В. була запрошена на засідання опікунської ради при виконавчому комітеті Житомирської міської ради 19.09.07, де мало розглядатись питання щодо ситуації, яка склалась в родині Біляк, але Наталія Віцентіївна на це засідання не з’явилась.

З 29.10.07 по 8.11.07 Біляк Наталія Віцентіївна знову залучала підопічну молодшу сестру до участі в акції протесту з питань, пов’язаних з призначенням пільг братові Віталію.

Враховуючи той факт, Біляк Н.В. що вже вдруге впродовж 2007 року залучила підопічну до акцій протесту шляхом голодування, піддаючи небезпеці життя та здоров’я дитини, чим порушила ст.249 Сімейного кодексу України, ст.10 Закону України “Про охорону дитинства”, ст.40 Закону України “Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування ” виконавчий комітет Житомирської міської ради, як орган опіки та піклування, 31 жовтня 2007 року звернувся до прокуратури Корольовського району м. Житомира з клопотанням про притягнення до відповідальності Біляк Наталії Віцентіївни згідно з чинним законодавством.

8 листопада 2007 року виконавчий комітет Житомирської міської ради, розглянувши матеріали щодо виконання опікунських обов'язків Біляк Наталією Віцентіївною, яка, незважаючи на неодноразові попередження, продовжувала залучати малолітню Біляк Беату-Марію до акцій протесту шляхом голодування, що становило загрозу здоров'ю підопічної дитини, про що свідчать акти, складені 8.11.2007 року працівниками підстанції №2 КУ ЖМСШНМД, відповідальними працівниками облдержадміністрації та міської ради, прийняв рішення №862 про тимчасове відібрання в опікуна Біляк Наталії Віцентіївни малолітньої підопічної Біляк Беати-Марії Віцентівни, 20 лютого 1996 року народження, для медичного обстеження в лікувальній установі, у зв'язку з можливим переохолодженням дитини.

Обстеження Біляк Беати-Марії Віцентіївни було проведено 9 листопада 2007 року в центральній міській лікарні №1 в присутності опікуна дитини Біляк Наталії Віцентіївни. Підстав для госпіталізації та стаціонарного лікування дитини не було виявлено, тому Беата-Марія була залишена опікунові. За розпорядженням головного лікаря, Беата-Марія була госпіталізована до хірургічного відділення лікарні разом із старшою сестрою, в зв'язку з тим, що опікун відпускала дівчинку від себе.

10 листопада Біляк Наталія Віцентіївна разом із підопічною сестрою Беатою-Марією повернулись додому.

До навчання в школі Беата-Марія листопаді не приступала. Представників гімназії № 3 до квартири, де мешкає родина Біляк, не впускають, пояснення причин пропусків занять не надають.

Біляк Наталія Віцентіївна разом із матір'ю та молодшою сестрою Беатою-Марією у грудні 2007 року перебували на санаторно-курортному лікуванні в санаторії “Дениші”.

Разом з тим, оцінка правомірності дій заступників міського голови та працівників відповідних служб та відділів міської ради належить до компетенції правоохоронних органів, до яких сім'я Біляк звернулася у своєму повідомленні про акцію протесту.







Опекунский совет при горисполкоме практически
в полном составе вышел к Наталье и Беате-Марии


смотрите также:

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: