Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2008 » Февраль » 21 » 22:07:42

Житомирян закликають до розробки стратегичного плану

21.02.2008, 16:38:47 5457 0
Житомирян закликають до розробки стратегичного плану

Міським головою В. Т. Шелудченко було видано розпорядження від 6 лютого 2008 року № 66 про початок роботи по розробці Стратегічного плану розвитку міста Житомира на 2008-2017роки.

Як повідомили «Журналу Житомира» в прес-службі міської ради, стратегічний план розвитку міста має бути узагальненою довгостроковою програмою досягнення громадою міста самостійно поставленої амбітної, але досяжної мети створити краще майбутнє.

Процес Стратегічного планування передбачає наступні кроки:
  1. Робоча група доручає фахівцям створити Описово-аналітичну частину Плану, що має містити відомості про географічні, історичні, демографічні, економічні, соціальні особливості міста та існуючі тенденції в його розвитку. На основі цих даних робиться аналіз сильних сторін і недоліків, а також можливостей та загроз, що можуть впливати на хід розвитку міста.
  2. Робоча група за сприянням всіх виконавчих органів міської ради та громадських організацій проводить роботу щодо з’ясування Бачення бажаного майбутнього міста членами громади шляхом анкетування громадян і підприємців міста.
  3. Після вивчення громадської думки щодо Бачення бажаного майбутнього міста, Робоча група обробляє отримані відповіді та відпрацьовує Єдине формулювання Бачення. Це формулювання доводиться до відома громади.
  4. Робоча група складає список найголовніших проблем міста, які треба вирішити для реалізації Бачення. З них обираються ще найголовніші – Стратегічні проблеми.
  5. По кожній із Стратегічних проблем створюється Цільова робоча підгрупа, яка визначає перелік Оперативних цілей, яких треба досягти для вирішення Стратегічної проблеми. Розробляє план дій для досягнення кожної Оперативної цілі: заходи, ресурси, строки виконання, можливі джерела їх фінансування. До складу Цільових робочих груп будуть додатково залучені відповідні фахівці, члени громади.
  6. Розробляється план нагляду за виконанням визначених Стратегічним планом кроків.

В термін до 28 лютого ц.р. передбачається розробити Календарний план розробки Стратегічного плану та План залучення громадськості до процесу стратегічного планування.

Робоча група Стратегічного планування розробила анкети для мешканців та підприємців міста Житомира.

Опитування мешканців міста буде проводитись виконавчими органами міської ради, які працюють з громадянами та підприємцями, ВУЗАми через органи студентського самоврядування, міським центром зайнятості, громадськими організаціями, Богунським та Корольовським райвиконкомами, молодіжною організацією "Рада молодих підприємців", центром розвитку бізнесу КБ “Приватбанк”, регіональним центром соціальної адаптації військовослужбовців, торгово-промисловою палатою, Державною податковою інспекцією у м. Житомирі, управліннями Пенсійного Фонду України в Корольовському та Богунському районах.

Шановні житомиряни! Не залишайтеся байдужими до майбутнього свого міста, будьте уважними, активними та принциповими! Кожен із нас є частиною громади.

Запрошуємо Вас взяти участь в опитуванні та заповнити анкети, які будуть розміщені в газеті “Місто” та на офіційному сайті Житомирської міської ради www.zt-rada.gov.ua. Заповнену анкету просимо надсилати на електронну адресу: [email protected] або через розділ "Запитання відповіді".


Завантажити форму анкети

Директор департаменту економічного розвитку Баранівська О.Є.
Контактний телефон: 37-78-15; 37-31-41
Електронна адреса: [email protected]


Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: