Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2008 » Апрель » 23 » 15:09:50

На Житомирщині працівниками міліції викрито 10 фактів хабарництва

23.04.2008, 15:09:50 6291 0
На Житомирщині працівниками міліції викрито 10 фактів хабарництва

У 2008 році органами внутрішніх справ України, у сфері службової діяльності, загалом викрито майже 6 тис. злочинів, у тому числі понад 1 тис. фактів хабарництва. У хабарництві викрито майже 350 осіб, з яких службових осіб органів влади та управління – 67, працівників контролюючих органів – 80.

Про це «Журналу Житомира» повідомили в ВЗГ УМВС України в Житомирській області.

На Житомирщині, зокрема, працівниками міліції викрито 10 фактів хабарництва, з яких 5 - давання хабарів та 5 - отримання. 4 факти хабарництва вчинено посадовцями контролюючих органів (екологічна інспекція) та 1 – місцевого самоврядування (голова сільради). По одному з фактів – сума хабара перевищує 10 тис. грн.

Аналіз результатів діяльності органів внутрішніх справ у протидії корупції та хабарництву свідчить, що найбільш корумпованою сферою є сфера земельних відносин. У першу чергу значні суми хабарів вимагаються за сприяння у виділенні земельних ділянок. Цього року працівниками міліції Житомирщини викрито 17 злочинів, пов’язаних з земельними відносинами. Фігурантами є службові особи органів місцевого самоврядування (сільських рад в Бердичівському, Радомишльського, Брусилівського та Житомирському районах), спеціалісти земельних відділів (Овруцький та Радомишльський р-н).

Окрім того, на Житомирщині викрито 9 злочинів у сфері надровикористання, зокрема, порушено додаткові епізоди по кримінальній справі за фактами хабарництва відносно начальника та начальника відділу державної екологічної інспекції Житомирській області, які отримували хабарі на загальну суму близько 20 тис. грн. від приватних підприємців м. Коростишева за надання їм дозволу на виробничу діяльність у сфері каменеобробки. Справу в березні направлено до суду.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: