Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Надзвичайні події » 2008 » Апрель » 23 » 18:16:48

Подросток "играясь" с ружьем смертельно ранил друга

23.04.2008, 23:44:35 5764 0
Подросток

У неділю, 20 квітня, двоє підлітків – 13-річний Дмитро та 15-річний Леонід (імена хлопців змінені) – вирушили до будинку Дмитрового діда. Онук знав про те, що в старій шафі дід зберігає рушницю. Відтак, знайшовши зброю, хлопці почали її розглядати. За переконанням Дмитра, рушниця не була заряджена.

Проте через декілька хвилин пролунав-таки постріл: нібито „безпечна” зброя вистрілила у Дмитрових руках і поцілила Леоніду просто в голову. Випустивши смертельну забавку з рук, Дмитро кинувся до пораненого. Проте допомогти останньому вже було неможливо.

Як тепер розповідає хлопець, він переконався у тому, що Леонід мертвий, тому й не викликав „швидку” і нікого не гукнув на допомогу. Зрозумівши, що сталася трагедія та побоюючись відповідальності за скоєне, Дмитро не розгубився. Знову ж таки за його словами, він не раз бачив по телевізору (!), яким чином можна приховати скоєний злочин. Відтак, труп 15-річного хлопця поклав на ручний візок, який знайшов у дідовому господарстві, прикрив ганчір’ям і перевіз до закинутого будівельного майданчика, де заховав. Зазначимо, що це все відбувалося серед білого дня, проте ніхто не бачив, як хлопченя вивезло з будинку візок зі страшним вантажем.

Увечері того ж дня до Радомишльського райвідділу міліції зателефонував батько Леоніда, повідомивши про зникнення свого сина. Правоохоронці невдовзі встановили й місцезнаходження розшукуваного, і особу, підозрювану в скоєнні тяжкого злочину. За даним фактом порушено кримінальну справу за ст.115 (Вбивство) Кримінального кодексу України. Наразі Дмитро знаходиться у приймальнику-розподільнику для дітей УМВС.

Звичайно, неможливо вимовити словами біль обох сімей, одна з яких втратила сина, доля ж іншої дитини нині скалічена. За словами начальника відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Житомирській області Бориса Васькевича, родини обох хлопців, як і вони самі, не перебували на обліках в органах внутрішніх справ, і вважалися благополучними. Слідство наразі з’ясовує усі обставини, що зумовили трагедію.

Не зайвим буде ще раз нагадати про небезпеку, яка полягає у необережному поводженні зі зброєю. А тим паче, якщо до неї мають вільний доступ діти. До речі, у даному випадку 70-річний дід Дмитра тримав у своєму будинку незареєстровану мисливську одноствольну рушницю, незаконно та з грубими порушеннями зберігаючи її у шафі. Шановні громадяни! Правоохоронці звертаються до вас: аби уникнути будь-яких неприємностей, що незмінно можуть призвести до лиха, будьте надто уважними та обережними у поводженні зі зброєю. Пам’ятайте, що слід мати відповідний дозвіл і зберігати наявну зброю за передбаченими законодавством правилами.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: