Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2008 » Июль » 31 » 14:53:57

Власти Житомира призывают горожан не мусорить на улицах. ФОТО

31.07.2008, 14:53:57 5457 0
Власти Житомира призывают горожан не мусорить на улицах. ФОТО

Купи сміття, які залишають громадяни у місцях масового відпочинку в Житомирі, комунальники не встигають прибирати.

Одинадцять років Валентина Новицька прибирає житомирські вулиці. Останнім часом, - скаржиться жінка відпочивальники кидають сміття просто собі під ноги: "Кожний ранок оце робиться. Ще хуже. А після вихідних ради не можна дати на цих бульварах".

Виступи працівників комунальних служб по телебаченню, звернення у друкованих ЗМІ, соціальна реклама із закликами не смітити успіху на разі майже не має. Щоденно з місць масового відпочинку прибиральники вивозять сміття.

Мешканець Житомира, чоловік:"Одні прибиральники не уберуть таке місто. Як ми самі не будемо смітити місто буде чистішим."

Жінка:"От даже на річку прийдеш - повно мусора, ніхто не може після себе даже убрати".

Дівчина: "Очень мало урн у нас в Житомире. Я не знаю как люди у нас мусорят, но я считаю - каждый метр должна стоять урна. Может так они научаться выкидывать мусор".

Виховання екологічної свідомості процес довготривалий, - каже Житомирський міський голова Віра Шелудченко. Разом з цим мер переконана, що за допомогою соціальної реклами владі вдасться вплинути на свідомість людей.

Віра Шелудченко, Житомирський міський голова: "Ми з початку на сіті -лайтах і Білл-бордах показали громадянам надзвичайно забруднені частини міста. Тобто, люди повинні зрозуміти, що якщо ми не будемо кожен перейматися чистотою міста, то ми отримаємо гори звалищ сміття".

Разом з тим штраф за викидання сміття в невстановленому місті становить тільки 17 гривень.

Леонід Харшан, Житомирська обласна телерадiокомпанiя









Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: