Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2008 » Сентябрь » 17 » 11:23:42

Житомирская милиция вышла на след цыганок-мошенниц

17.09.2008, 11:23:42 4282 0
Житомирская милиция вышла на след цыганок-мошенниц

11 вересня на подвір’ї домогосподарства 72-річної жительки с.Романівка Романівського району звідки не візьмись з’явилися дві молоді жінки романської зовнішності.

Літня господарка проживала одиноко, а тому, здавалося б, обережно поставилася до непрошених гостей. А вони, в свою чергу, вже почали розігрувати перед старенькою невибагливу виставу. Мовляв, порча чорна на родині господарки, небезпека смертельна, безвихідь та скрута. Вони ж, голубоньки, можуть трохи підсобити бабусиному горю. Гроші у неї в хаті нібито «нечисті», на усіх купюрах прокляття страшенне. Наївна господарка винесла чорнооким чаклункам усе до останньої гривні – три тисячі гривень зі своїх схованок.

Шахрайки, побачивши, що жертву вдалося переконати, навіть не поспішали йти з двору. Вони зайшли ще на город господарки, де нібито закопували бабусині гроші, примовляючи якісь тільки їм відомі заклинання. А потім літня жінка навіть і не зогледілась, як негідниці так само непомітно щезли, причому не тільки з її двору, але й взагалі з села.

Все, що змогла зробити обдурена жінка – заявити в міліцію, що разом з порчею циганки винесли з її хати і гроші. Проте повідомити правоохоронцям прикмети зловмисниць, господарка вже не змогла, оскільки, зважаючи на свої літа, вона їх просто не запам’ятала.

Вже вдалося працівникам міліції вийти на слід цілого табору шахраїв, що пересувалися автошляхами Житомирщини автобусом КАВЗ білого кольору, інколи заїжджаючи у населені пункти не для чого іншого як видурити гроші у мешканців області.

Останній візит вони нанесли 13 вересня до 60-річного жителя с.Мала Глумча Ємільчинського району. На подвір’ї господаря п’ятеро циганок розіграли справжнє шоу, метою якого стало зчинити переполох та скористатися розгубленістю господаря. Голосно розмовляючи наперебій одна одній, циганки зайшли до подвір’я. коли ж їм назустріч вийшов господар, одна з гостей раптом втратила свідомість. Звичайно ж, вчинився ще більший галас. Хтось вимагав негайно води, ще хтось смикав розгубленого господаря, щоб той негайно надав допомогу нещасній жінці. А тим часом ще одна циганка вже нишпорила по кімнатам будинку в пошуках схованки. Як тільки вона з’явилася на подвір’ї знову, циганка, що втратила свідомість, так само несподівано дійшла до тями, а галасливі гості, махнувши широкими спідницями на прощання, поспішили залишити домогосподарство своєї жертви. Коли ж господар, оговтавшись від вистави, зайшов до будинку, то виявив відсутність 3 тисяч гривень, 650 євро, ювелірних виробів із золота та срібла на загальну суму близько 9 тисяч гривень.

Наразі правоохоронцями встановлено, що шахрайки прибули до села тим самим загадковим автобусом білого кольору. Вже відомо, що окрім них у його салоні подорожують ще десятеро осіб романської зовнішності різного віку.

Вживаються заходи щодо затримання транспортного засобу та його пасажирів.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: