Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2008 » Сентябрь » 19 » 23:43:49

Прокуратура Житомира проверит трамвайно-троллейбусное управление

18.09.2008, 23:43:49 4801 0
Прокуратура Житомира проверит трамвайно-троллейбусное управление

Вчора, 17 вересня заступник голови Житомирської облдержадміністрації Микола Черненко провів чергове засідання комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Як повідомили «Журналу Житомира», було розглянуто питання: "Про стан виконання доручення Кабінету Міністрів України щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати в державному секторі економіки".

За оперативними даними, станом на 1 вересня, на економічно активних підприємствах державного сектору економіки Житомирської області сума заборгованості становить 3,5 млн.грн.

Більше половини боргу (2,5 млн.грн.) утворилось на підприємствах комунальної власності м.Житомира – це 11 житлово-комунальних підприємств міста та Житомирське трамвайно-тролейбусне управління.

"Незважаючи на численні рішення щодо ситуації в трамвайно-тролейбусному управлінні, заборгованість із виплати заробітної плати працівникам цього підприємства продовжує зростати і становить вже 1,7 млн.грн.", - наголосив Микола Черненко.

Коло економічно активних державних підприємств-боржників Житомирщини тривалий час формують 3 підприємства: державне підприємство "Житомирторф" разом із філією Озерянський торфозавод (понад 600 тис.грн.) та казенне підприємство "Промінь" (120,0 тис.грн.).

За станом на 1 вересня у Вол.-Волинському районі виник новий боржник - державне підприємство "Житомирбуррозваідка" із сумою боргу 160 тис.грн. Борг із виплати заробітної плати у сумі 650 тис.грн. має і ВАТ "Кварцсамоцвіти", державна частка майна якого становить100%.

Протокольним рішенням засідання обласної комісії, зокрема, передбачено:
  • просити територіальну державну інспекцію праці в області здійснити перевірки питання дотримання вимог законодавства з оплати праці на підприємствах комунальної власності м. Житомира, про результати яких поінформувати обласну комісію до 15 жовтня 2008 року;
  • просити прокуратуру області вжити заходів прокурорського реагування на факти довготривалого порушення законодавства з праці на підприємствах комунальної власності з боку їх власників.

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: