Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Кримінал » 2008 » Декабрь » 7 » 11:16:05

19-летние парни из Житомира отбирали у прохожих мобильные телефоны

07.12.2008, 11:16:05 4767 0
19-летние парни из Житомира отбирали у прохожих мобильные телефоны

Несподіваним фіналом закінчилось нічне рандеву для двох жителів Житомиру, про це «Журналу Житомира» повідомила Алла Ващенко, ВЗГ УМВС.

Сам по собі факт прогулянки вечірніми вулицями міста та ще й на престижному чорному бумері нічого кримінального немає. Однак, очевидно, від браку гострих відчуттів 19-річні молодики вирішили пошукати пригод.

На одній з центральних вулиць, неподалік торгового центру, один з хлопців запримітив невисокого на зріст парубка, що вочевидь нудився. Підійшов до нього, розпочав розмову з традиційного прохання прикурити, не забув поцікавитись і де той живе. Увійшовши в довіру до, як з’ясувалось, гостя обласного центру, попросив мобільний телефон, щоб зробити дзвінок. Безпечний господар терміналу віддав його до чужих рук. Очікуючи допоки новий знайомий закінчить розмову та поверне телефон, намагався не відходити від нього. Таким чином молодики заманили немісцевого парубка до темного завулку, де збили з ніг, а самі кинулися навтьоки.

Абсолютно не переймаючись щойно вчиненим любителі пригод продовжили прогулянку по нічному місту.

Повідомлення про пограбування до чергової частини Корольовського райвідділу міліції м. Житомира надійшло близько 21.20. 21-річний житель с.Павлівки Червоноармійського району повідомляв, що двоє невідомих відібрали у нього мобільний телефон вартістю понад 2 тисячі гривень. Потерпілий також назвав марку авто, на якому зникли грабіжники. За цими даними було орієнтовано всі наряди міліції, що забезпечували охорону громадського порядку в місті.

Як розповів «Журналу Житомира» командир 1-го оперативного взводу роти міліції особливого призначення «Беркут» Богдан Прокопчук, автомобіль, схожий на розшукуваний, працівники підрозділу помітили поблизу одного з розважальних закладів обласного центру. Рішення про його перевірку було прийнято миттєво. Водій та пасажир авто, вочевидь, такого розвитку подій не чекали.

Упродовж 3 годин після пограбування хлопці встигли накататися, як вони розповідають, з одними дівчатами, та поїхати на зустріч до інших. Однак, їхнім «романтичним» планам завадили працівники «Беркуту», які після затримання під час поверхневого огляду виявили викрадений телефон без sim-карти та з відключеною батареєю живлення.

Пояснити його походження затримані чітко не змогли. Для з’ясування всіх обставин вони були доставлені до Корольовського райвідділу міліції, де з’ясувалось, що один із з них, не дивлячись на 19-річний вік, уже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення хуліганства.

Автомобіль, за кермом якого перебував водій без відповідних документів на право керування, перебуває на штрафному майданчику. Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст.186 (Грабіж) Кримінального Кодексу України.

Як повідомив начальник управління карного розшуку Сергій Ертус, з початку року на території області зафіксовано 350 випадків скоєння грабежів, майже 80% з них працівники міліції вже розкрили.




Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: