Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2017 » Апрель » 7 » 13:02:23

На Житомирщині підтримано ініціативу Гундича по відшкодування до 20% на сонячні батареї та електростанції

07.04.2017, 13:02:23 3180 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
На Житомирщині підтримано ініціативу Гундича по відшкодування до 20% на сонячні батареї та електростанції

Жителям Житомирської області з обласного бюджету відшкодовуватимуть 15% від вартості систем сонячного теплопостачання та 20% від вартості сонячних батарей та дахових панелей, а також обладнання і матеріалів для використання альтернативних джерел енергії.

Таку ініціативу голови ОДА Ігоря Гундича підтримали сьогодні, 06 квітня, на сесії депутати обласної ради. Таким чином депутати збільшили фінансування програми енергоефективності (Програма стимулювання населення, ОСББ, ЖБК Житомирщини щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження на 2015-2018 роки) до 2,5 млн грн, - повідомляє прес-служба ОДА.

 

«Жителі Житомирщини, використовуючи енергію сонця, зможуть вже у 2017 році забезпечувати власні потреби в електроенергії або продавати електроенергію державі за «зеленим» тарифом. Долучайтеся і встановлюйте сучасне енергоефективне обладнання – ми підтримаємо», – прокоментував голова ОДА Ігор Гундич та подякував депутатам обласної ради за підтримку.

Відповідно до рішення, на обладнання і матеріали, спрямовані на використання альтернативних джерел енергії – теплонасосну систему для водяної системи опалення та/або гарячого водопостачання і систему сонячного теплопостачання та/або гарячого водопостачання для фізичних осіб відшкодовуватиметься 15% від суми кредиту, але не більше 50 000 грн, для ОСББ, ЖБК – 15% від суми кредиту.

На приватні сонячні електростанції та відповідне додаткове обладнання і матеріали до них для фізичних осіб буде відшкодовуватися 20% від суми кредиту, але не більше 50 000 грн».

Також зміни до Програми стимулювання населення, ОСББ, ЖБК Житомирщини щодо ефективного використання енергетичних ресурсів та енергозбереження на 2015-2018 роки передбачають збільшення фінансування на 2017 рік до 2,5 млн грн, які спрямовуватимуться як на обладнання з використанням альтернативних джерел енергії, так і на «теплі кредити».

За довідками щодо кредитування можна звертатися за адресою: м. Житомир, м-н імені С. П. Корольова, 3/14, каб. 110. Телефон: (0412) 47-47-12.


Тэги: компенсация, солнечные панели, солнечные батареи

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: