Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2017 » Декабрь » 14 » 10:47:24

Юрій Бойко: «Люди, які врятували світ від ядерної катастрофи, просять врятувати їх від злиднів. Це ганьба для влади!»     Реклама  

14.12.2017, 10:47:24 2575 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Юрій Бойко: «Люди, які врятували світ від ядерної катастрофи, просять врятувати їх від злиднів. Це ганьба для влади!»

Напередодні Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС народні депутати україни лідер ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Бойко та  голова Житомирської обласної організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Павленко відвідали місто Коростень, де поспілкувалися з місцевими жителями, представниками громадських організацій та органів місцевого самоврядування, керівництвом міста.

Саме Коростенський район є одним з найбільш постраждалих від наслідків Чорнобильської катастрофи. Лише у самому райцентрі нині проживає майже 60 тис. чорнобильців.

«За 2014-2015 роки парламент прийняв три закони, які скасували пільги для чорнобильців за 12 напрямами. ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК у цьому році вніс до Верховної Ради 4 законопроекти для відновлення пільг цій категорії громадян, але жоден із них так і не став законом. У Державному бюджеті на 2018 рік закладено лише 4,5 млн грн на лікування чорнобильців. Якщо порахувати, то реально цих коштів вистачить на надання допомоги лише кільком сотням людей. У черговий раз нинішня влада обкрадає своїх громадян. Нам обіцяють реформи, але для більшості людей через злиденні зарплати і пенсії медицина взагалі буде недоступною», - зауважив Юрій Бойко.

Слова парламентарія підтверджують і самі ліквідатори, які обурені тим, що влада впродовж останніх кількох років замість підтримки чорнобильців знімає із них пільги. Зокрема, місцевий житель, який після ліквідації наслідків катастрофи безпосередньо на ЧАЕС через проблеми зі здоров’ям більше не зміг працювати, отримує за це лише 138 грн надбавки до пенсії. Інша жінка розповіла, що через негативний вплив радіації перенесла 7 операцій в онкологічному диспансері, а пенсія в неї 1800 грн і ще 200 грн – це так звана чорнобильська надбавка. Відтак ті, хто рятував світ від глобальної катастрофи, тепер ледь зводять кінці з кінцями.

«Зараз у Верховній Раді я не бачу бажання відновити пільги чорнобильцям, аби вони відчули турботу з боку держави. Водночас ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК рішуче налаштований боротися за права цієї категорії громадян», - наголосив Юрій Бойко.

Після зустрічі зі жителями міста Юрій Бойко та Юрій Павленко, депутати місцевих рад та керівники партійних організацій ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ поклали квіти до пам’ятного знаку Героям-чорнобильцям, які захистили світ від ядерної катастрофи.

Прес-служба Регіональної організації Політичної партії «Опозиційний блок» у Житомирській області

 
 

IMG_3715

IMG_3718

IMG_3721

IMG_3723

SDC16183

SDC16222

SDC16229

SDC16234

SDC16249

Тэги: чернобыльцы, льготы, Бойко, ликвидаторы

Схожі новини:


Оголошення на ЖЖ інфо: