Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2017 » Декабрь » 14 » 12:12:58

Юрій Павленко: Ми закликаємо усіх військових пенсіонерів підтримати ініціативу коростенців і разом відстояти своє право на достойну пенсію     Реклама  

14.12.2017, 12:12:58 2787 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Юрій Павленко: Ми закликаємо усіх військових пенсіонерів підтримати ініціативу коростенців і разом відстояти своє право на достойну пенсію

Про це заявив народний депутат України, голова Житомирської обласної організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Павленко під час зустрічі з колишніми військовими та пенсіонерами правоохоронних органів Коростеня, де було оголошено про створення ініціативної групи по відстоюванню їх прав.

«Ми з лідером ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрієм Бойком сьогодні провели у Коростені зустріч із колишніми військовими та пенсіонерами правоохоронних органів. Ці категорії громадян стали черговими жертвами урядової пенсійної реформи. Після анонсованого осучаснення пенсій вони, маючи до 30 років стажу служби в армії та органах внутрішніх справ, не отримали ні копійки надбавки. Представники громадських організацій передали нам два звернення, в яких аргументовано висловили свій протест проти соціальної несправедливості нинішньої влади по відношенню до них», – зазначив він.
 

«Прикро, що ні Кабінет Міністрів, ні президент навіть не хочуть вислухати позицію цих людей. Ще у липні вони зверталися до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, аби особисто з ним зустрітися та обговорити усі проблемні питання. Реакції від голови уряду не було жодної. Крім того, 5 грудня делегація колишніх військових та пенсіонерів правоохоронних органів приєдналася до численного мітингу під Адміністрацією Президента України, де спробувала донести до нашої верхівки свої вимоги. Однак їх знову ніхто не почув, бо тоді влада була дуже зайнятою розігруванням шоу із Саакашвілі. Депутати ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ обурені таким станом справ і підтримують громадськість. Важливий крок у напрямку спільної боротьби за законні права громадян вже зроблений. У Коростені створили ініціативну групу по відстоюванню прав військових пенсіонерів та пенсіонерів правоохоронних органів Житомирщини. Ми почули проблеми цих людей і на парламентському рівні будемо їм допомагати», – заявив народний депутат.
 

Юрій Павленко висловив сподівання, що до цієї ініціативної групи приєднаються і пенсіонери з інших областей України.

«Якщо ще 10 років тому всі заздрили високим пенсіям колишніх військових та працівників органів внутрішніх справ, то тепер їм можна тільки поспівчувати. Той факт, що пенсії колишнім захисникам нашої держави не індексувалися впродовж 5 років є ганьбою нашої влади. Особливе занепокоєння у пенсіонерів викликає те, що нинішні контрактники на першому році служби отримують більшу винагороду, ніж пенсіонери з тридцятилітнім стажем, високими званнями та відзнаками. Звичайно, потрібно інвестувати кошти у розвиток сучасних Збройних Сил України, але неприпустимо робити це за рахунок відставників, які вже виконали свій обов’язок перед Вітчизною», – резюмував Юрій Павленко.

У зустрічі народних депутатів України, лідера ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрія Бойка та керівника обласної партійної організації Юрія Павленка з жителями Коростенщини також взяли участь керівник фракції у Житомирській міській раді Наталія Леонченко, керівник фракцій ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ у Житомирській обласній раді Анатолій Мелашенко, депутати облради від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Наталія Рибак, Олександр Чорноморець, Володимир Нагорняк, керівники районних і міських партійних організацій, міський голова Коростеня Володимир Москаленко.

Переповнена зала міськради не змогла вмістити усіх бажаючих висловити своє невдоволення ситуацією, яка склалась через непродумані дії влади. Під час виступів люди обурювались тим, що влада довела їх до зубожіння, розповідали про проблеми, які принесли не лише пенсійна, а й медична, освітня реформи простим людям, просили у представників ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ підтримки і захисту.

Після зустрічі з жителями міста Юрій Бойко та Юрій Павленко, депутати місцевих рад та керівники партійних організацій ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ поклали квіти до пам’ятного знаку Героям-чорнобильцям, які захистили світ від ядерної катастрофи.

Прес-служба Регіональної організації Політичної партії «Опозиційний блок» у Житомирській області

 

SDC16265

SDC16264

SDC16261

SDC16270

SDC16283

SDC16301

Тэги: пенсии, Юрий Павленко, чернобыльцы, ликвидаторы

Схожі новини:


Оголошення на ЖЖ інфо: