Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Мистецтво і культура » 2018 » Июль » 9 » 07:30:39

«Однажды 100 долларов дядя бросил». Уличный музыкант Георгий Вакуленко рассказал как зарабатывает на украинских песнях. ВИДЕО

09.07.2018, 08:03:16 5134 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
«Однажды 100 долларов дядя бросил». Уличный музыкант Георгий Вакуленко рассказал как зарабатывает на украинских песнях. ВИДЕО

Улица Михайловская в Житомире - место для творческих людей. Именно здесь каждый день уличные музыканты поют, играют и поднимают настроение прохожим. В чем заключается их философия жизни, выясняли журналисты Житомир лайф.

Герой сюжета - гитарист с 10-летним опытом Георгий Вакуленко. После окончания музыкальной школы, судьба познакомила его с миром уличной музыки. Кроме этого, он - бас-гитарист рок-группы Whiskey Bar и неоднократный участник арт-перфомансов и творческих вечеров. Как многогранной личности, ему прекрасно удается совмещать разные стороны творческой жизни.





З чого почався твій шлях вуличного музиканта?

“10 років тому мені подарував гітару батько. Я вступив до музичної школи, і по завершенню долучився до тусовки на вулиці Михайлівській, ми співали пісні різних виконавців під гітару. Один мій знайомий постійно тут грав на гітарі, заробляв гроші, і я також вирішив спробувати. Приходив до нього, підігрував на іншій гітарі, - виходило круто, було весело, і я почав грати тут. Прийшов сюди, дістав гітару, перший раз заспівав свою пісню. Звісно, страшно було, але все вдалося ”.

Чому саме така локація - вулиця Михайлівська?

“Чому саме Михайлівська вулиця? Тому що це найкраще місце для пошуку нових знайомств, які можуть сприяти розвитку моєї творчості, не лише у сфері музики, а і у інших напрямках”.

Як приваблюєш увагу перехожих?

“Якщо граєш пісні, які цікаві широкому колу глядачів, які вже десятиліттями не втрачають своєї актуальності, буває таке, що збирається натовп і просто слухає. Раніше, коли я грав у вранішній час, то починав з пісні “Доброго ранку”, щоб підняти людям настрій, сподіваюся, вдавалося”.

Яку музику в твоєму виконанні краще сприймають люди?

“Українських виконавців. Як не крути, та пісні українською людям подобаються найбільше. Вони хочуть чути нашу рідну мову. Незважаючи на те, що я розмовляю російською, і в основному співаю також російською, але коли співаю патріотичні пісні українською мовою і звісно українських виконавців, люди сприймають це більш позитивно, їм це подобається”.

Скільки в середньому заробляє вуличний музикант?

“Звісно, не буду озвучувати цифри, але так, щоб підробити, то можна. У вільний від роботи час пограти декілька годин. Буває, кидають неймовірну суму грошей. Якось 100 доларів дядько кинув. Не знаю, що спонукало його це зробити, але це було прикольно”.

Пробував грати в інших містах України так само на вулицях?

“Було таке, що поверталися з фестивалю з групою, і довелося заробляти гроші, тому що втратили немаленьку суму грошей, грали в підземному переході у Києві. Не ті відчуття, якщо чесно. Страшно, некомфортно, але довелося. Пробував також в інших підземках у Києві чисто для себе пограти, заробити, але там надто велика конкуренція. Наші люди взагалі дуже добрі і доброзичливі порівняно з киянами".

Георгій впевнений - житомирська молодь прогресує у напрямку вуличної музики, адже з’являється все більше музикантів, які не лише сольно виступають, а й гуртом. Це свого роду конкуренція, яка не може не сприяти самовдосконаленню.






Тэги: Уличный музыкант, Михайловская, заработок

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: