Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Місто

Правила виживання: як безпечно їздити в поїздах?

Автор: Катерина Бобир, 03.04.2019, 10:53:24 Правила виживання: як безпечно їздити в поїздах?
Сьогодні, 3 квітня, о 13:45 на телеканалі «Інтер» - новий випуск унікального ток-шоу про якість життя «Правила виживання». У цій програмі глядачі дізнаються, як убезпечити себе від травм під час подорожі на поїзді і що робити, якщо з вами трапилася неприємна ситуація в дорозі.

Для багатьох українців подорожі залізничним транспортом - найекономніший і практичний спосіб поїздки. Але купуючи квиток на поїзд, ми навіть не підозрюємо, на що маємо право як пасажири і якою трагедією може обернутися наша поїздка. Після того як в грудні 2018 року в залізничному вагоні на Надію Полякову впала верхня полиця разом з іншою пасажиркою, вона насилу пересувається. У жінки були численні переломи кісток тазу, вона перенесла дві складні операції, але до сих пір не може повністю відновитися. Домогтися компенсації за завдані збитки здоров'ю матері намагається її син - Олександр Тронь. Чоловік приїхав до студії «Правил виживання», щоб попередити інших людей про небезпеку і домогтися справедливості.
 

Кому скаржитися, якщо з вами трапилася неприємна ситуація в поїзді?

Про які запобіжні заходи потрібно пам'ятати, щоб убезпечити себе від травм?

«Пасажир, сідаючи в поїзд, завжди повинен перевіряти надійність кріплення верхньої полиці, а якщо чуєте підозрілі технічні шуми або запахи - негайно розшукайте провідника і повідомте про це, - радить експерт ток-шоу Олександр Бондаренко, координатор проекту« Поїздка». - Якщо ж проблеми під час поїздки уникнути не вдалося, можна розраховувати на відшкодування збитку, так як пасажири «Укрзалізниці» застраховані».

Чому пасажирам доводиться їздити в нелюдських умовах? Яка сума страховки передбачається в разі нещасного випадку під час поїздки? Як захистити себе і близьких від неприємностей?

У студії ток-шоу на ці та інші питання відповідатимуть ведучий Олександр Лук'яненко і експерти «Правил виживання»:
  • автор сюжетів програми і ведуча Віра Борсук;
  • виконавчий директор громадської організації «Союз споживачів України» Максим Несміянов;
  • директор Департаменту з організації внутрішніх та міжнародних перевезень пасажирів «Укрзалізниці» Олександр Красноштан;
  • координатор проекту «Поїздка» Олександр Бондаренко;
  • начальник поїзда Олена Кравченко;
  • голова Вільної профспілки машиністів локомотивного депо «Кременчук» Сергій Москалець;
  • травматолог Владислав Залевський;
  • правозахисник Максим Щербатюк.

Своїм досвідом також поділяться зіркові експерти цього випуску - актриса Ніна Набока і ведучий Дмитро Оськін.

«Я часто їжджу потягами, це страшно! Постійні протяги, бруд, в туалет зайти неможливо ... Дійшли до краю! Коли дорожчають залізничні квитки, нам пояснюють, що потрібно оновлювати вагони, але ми не бачимо поліпшень, - вважає Ніна Набока. - Сьогодні вся надія на журналістів і програму «Правила виживання». Крапля греблі рве. Потрібно говорити, кричати про ситуацію. І тоді можливо, у когось заворушиться совість, а якість нашого життя зміниться в кращу сторону».

Випуск ток-шоу «Правила виживання», присвячений безпечним подорожам в поїздах, дивіться сьогодні, 3 квітня, о 13:45 на телеканалі «Інтер».

 


Крім того, всі випуски ток-шоу «Правила виживання» дивіться на YouTube-каналі проекту.

У ток-шоу може звернутися кожен. Якщо ви або ваші близькі зіткнулися з неякісними товарами або послугами, пишіть в «Книгу скарг і пропозицій» на сайті проекту https://pravyla.inter.ua/ або телефонуйте на гарячу лінію 067 879 55 91.
Автор: Катерина Бобир, редактор рубрики "Місто" на ЖЖ.info
Місто | 03.04.2019 | Переглядів: 1584 | телеканалы, Интер, Ток-шоу, телевидение

Читайте також на цю тему:

Коментарів: 0