Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Місто

Правильний монтаж натяжної стелі: етапи та особливості установки

Автор: Сергей Рыбалко, 09.06.2019, 11:12:06 Правильний монтаж натяжної стелі: етапи та особливості установки

Процес установки натяжної стелі складається з декількох етапів, виконати які, не розбираючись у тонкощах технології, самостійно не вдасться. Тому єдино правильним рішенням буде звернутися до професіоналів та замовити натяжні стелі в Житомирі з монтажем! Зупинимося більш докладно на етапах робіт по установці натяжної стелі.

ЗАМІР ПРИМІЩЕННЯ

Після звернення клієнта потрібно узгодити час візиту замірника, який оцінить стан стін приміщення, проведе необхідні виміри й дасть ряд корисних рекомендацій з підготовки кімнати до проведення монтажних робіт.

ПІДГОТОВКА ПРИМІЩЕННЯ ДО МОНТАЖНИХ РОБІТ

Монтаж натяжної стелі необхідно проводити в приміщенні, де вже завершилися інші ремонтні роботи. В іншому випадку велика ймовірність пошкодити або забруднити полотно. Фахівці рекомендують спочатку замінити двері, вікна, виконати обробку стін та підлоги, і тільки після цього приступати до установки натяжної стелі.

ПОРЯДОК РОБІТ ПРИ УСТАНОВЦІ НАТЯЖНОЇ СТЕЛІ З ПВХ ПЛІВКИ

Установка натяжної стелі зазвичай займає мало часу, найчастіше фахівцям потрібно 2-3 години для проведення даних робіт. Зазвичай послідовність дій монтажників складається з п'яти ключових етапів, про кожен з яких ми розповімо в деталях:

1. Розмітка стелі. Використовуючи лазерний рівень, фахівці проводять розмітку стелі. На цьому ж етапі майстри визначаються, на яку висоту від плити перекриття слід опустити натяжні стелі.

2. Установка багета. По відміченій лінії в стіні висвердлюються отвори, після чого в них забиваються дюбеля. Потім за допомогою саморізів багет кріпиться до стіни, не допускаючи, щоб стик припадав на кут, через те, що при монтажі полотна сила натягу досить велика й гарпун може не втриматися в цьому місці. Слід зазначити, що найчастіше установка стелі з ПВХ плівки проводиться гарпунним методом, коли полотно натягується на вже закріплений на стіні профіль.

3. Прокладка електричних кабелів й кріплень освітлювальних елементів. Перед виконанням робіт необхідно визначитися з місцями, в яких будуть встановлюватися світильники, й провести монтаж закладних деталей.

4. Установка натяжного полотна. По завершенні попередніх етапів робіт проводиться підготовка приміщення: прогрівається повітря до 40 градусів. Саме ця температура є оптимальною для монтажу натяжної стелі. Саме ж полотно прогрівається окремо (до 60-70 градусів) за допомогою будівельного фена або теплової гармати. Завдяки цьому ПВХ-плівка стає еластичною, легко розтягується і зручно кріпиться до багета.

5. Установка освітлювальних елементів. Після того, як ПВХ плівка остаточно натягнеться й охолоне, в місцях запланованої установки світильників слід приклеїти термо-кільця. Потім всередині кожного кільця вирізається отвір, куди виводяться електричні дроти й монтується світильник.

ЗАВЕРШЕННЯ РОБІТ

Після установки освітлювальних елементів монтаж натяжної стелі можна вважати закінченим. Завершальним етапом робіт стане лише невелике прибирання.

Різноманітність кольорів й фактур натяжних стель дають можливість реалізовувати з їх допомогою як класичні інтер'єри, так і незвичайні варіанти дизайну. Обирайте трендові та високоякісні натяжні стелі в Житомирі від перевірених компаній!

Автор: Сергей Рыбалко, редактор рубрики "Місто" на ЖЖ.info
Місто | 09.06.2019 | Переглядів: 3346 | квартира, Ремонт, натяжной потолок

Читайте також на цю тему: