Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Туризм

Як обрати найкращий намет для сімейного відпочинку: корисні поради

Автор: Оксана Загороднюк, 29.11.2022, 12:02:07 Як обрати найкращий намет для сімейного відпочинку: корисні поради

Добре час від часу всією сім’єю виїжджати на природу, щоб відпочити від міської метушні. Це надає можливості побути разом, насолодитись спілкуванням та отримати незабутні спогади. Щоб такий відпочинок був не лише цікавим, а й комфортним, потрібен просторий намет, в якому можуть розміститися всі члени сім’ї. Як його обрати – розповімо далі.

 

Ідеальний намет для великої сім’ї – який варіант найкращий

Перше, що треба зробити, готуючись до відпочинку на природі – купити намет, який на час подорожі стане тимчасовою домівкою для всієї родини. Процес вибору такого спорядження потребує особливої уваги, адже дешевий, неякісний та непродуманий намет може зіпсувати сімейний відпочинок, а в деяких випадках навіть стати небезпечним місцем для сну. 

Інноваційні технології, що використовуються сьогодні у виробництві туристичного спорядження, дозволяють придбати високоякісні товари для різних видів відпочинку та будь-яких погодних умов. Всі моделі можна розділити на три види. Розгляньте їх, перш ніж купити намет:

  • туристичні – мають високі показники вологостійкості та запас міцності;
  • екстремальні – мають посилені дуги, що можуть витримувати надскладні погодні умови;
  • кемпінгові – в таких наметах є тамбур, в якому можна організувати кухню або зберігати всі речі.


Важливо! При виборі намета особливу увагу звертайте на характеристики, що впливають на безпечність спорядження: герметичність швів, водонепроникність, жорсткість підлоги тощо.

Розмір має значення

Якщо ви не хочете прокидатись в наметі кожного разу, коли хтось повертається на інший бік, зверніть увагу на габарити. Мінімально на одну людину має припадати не менше ніж 2–3 м2. Тим, хто планує спати на надувних матрацах, потрібно розраховувати розмір намета, орієнтуючись на 4 м2 на одну людину.

Маленькі діти займають менше місця, але з часом вони підростуть, і намет стане тісним. Ідеальним рішенням для таких сімей стануть багатокімнатні моделі зі знімними перегородками. В деяких наметах окремі приміщення можуть мати свій вхід.

Різноманіття форм

Виробники туристичного спорядження пропонують покупцям безліч видів сімейних наметів, що відрізняються між собою за формою. Крім найбільш поширених напівсфер та напівбочок, широке різноманіття яких представлено в каталозі на сайті allo.ua, існує ще велика кількість цікавих моделей. Найбільшою популярністю користуються наступні варіанти:

  • ангар;
  • напівсфера;
  • будиночок,
  • тунель;
  • прямокутник.


Найбільш універсальна модель – напівсфера. Такий намет підійде для будь-яких мандрівок, адже він має досить міцну конструкцію та легко встановлюється на різній місцевості.

Для сімейного відпочинку часто обирають намети-тунелі – їх незвичайна форма дозволяє розмістити всередині всі необхідні речі.

Пам’ятайте, намет – це річ, яка при належному догляді буде служити вам довгі роки. Тож не варто заощаджувати на такій покупці. Обирайте найкраще і насолоджуйтесь відпочинком.

Автор: Оксана Загороднюк, редактор рубрики "Туризм" на ЖЖ.info
Туризм | 29.11.2022 | Переглядів: 691 | отдых, поход, туризм, палатка

Читайте також на цю тему: