Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Гаджети та технології

Bluetooth-навушники: переваги та недоліки сучасного типу навушників

Автор: Мария Никулина, 22.07.2022, 18:15:51 Bluetooth-навушники: переваги та недоліки сучасного типу навушників

Безпровідні навушники стають дедалі популярнішими, коли з'являються нові пристрої. Але чи є в них дещо більше, ніж здається на перший погляд? Маючи на увазі так багато переваг, недоліків та несподіваних проблем, як дізнатися, чи варто купувати пару бездротових навушників чи ні? Нижче ви знайдете аналіз деяких плюсів і мінусів бездротових навушників та їх переваг перед дротовими навушниками.

62dab454e8e32.jpg

Плюси безпровідних навушників

Оскільки бездротові навушники підключаються безпосередньо до аудіоплеєра або смартфона без проводів, вони майже завжди зручніші, ніж дротові варіанти. Вони також більш портативні та забезпечують більшу свободу.

  • Немає дроту. У бездротових навушниках не використовують дріт, оскільки вони підключаються безпосередньо до джерела через бездротовий радіосигнал 2,4 ГГц або USB-адаптер Bluetooth, тому можна насолоджуватися музикою або відповідати на телефонні дзвінки, прогулюючись будь-де. З бездротовими навушниками більше немає кабелю за шиєю або поплутаних на грудях дротів. Принаймні зі справжніми бездротовими навушниками.

62dab74e78797.jpg

  • Функціональність. Багато бездротових навушників мають багатоточкову технологію, яка дозволяє підключати кілька навушників до одного і того ж пристрою і навпаки. Багатоточкові навушники Bluetooth в основному використовуються зі смартфонами та іншими пристроями потокової передачі медіа, таких як телевізори або ігрові приставки. Ви не зможете використовувати всі пристрої одночасно, але ви можете слухати музику на своєму MP3-плеєрі і відповідати або відхиляти виклики, коли з вами зв'язуються через смартфон.
  • Технологія NFC на окремих моделях. Спочатку NFC було розроблено для заміни існуючих методів, таких як Bluetooth, proximity cards та Wi-Fi. Технологія поєднує переваги всіх трьох технологій і таким чином створює нову. Технологія NFC хороша тим, що поєднання відбувається плавно і не вимагає спеціальних програм або додаткових налаштувань та зайвих рухів, перш ніж вони будуть готові до використання, на відміну від пристроїв Bluetooth.


Мінуси Bluetooth-навушників

Звук бездротових навушників передається на певній частоті і перетворюється на аналоговий, коли звук досягає навушників. У проводових навушниках звуковий сигнал проходить по кабелю, і якщо кабель фізично пошкоджений або погано зроблений, він просто додасть небажаного шуму або шипіння. В іншому провідні навушники набагато краще.

Надійність з'єднання

Середня затримка Bluetooth у навушниках становить від 200 до 300 мс. Все, що менше 200 мс, можна вважати вищою за середню. Затримка в 200 мс може здатися незначною при перегляді фільмів, але її все ж таки недостатньо для плавного перегляду. 

Вага

Найчастіше бездротові навушники важать більше своїх провідних аналогів. Ось приклад. Є маса дротових важких навушників типу Audeze LCD-3 вагою 635 грамів. Якби існувала його бездротова версія, вона важила б на кілька грамів більше. Тому що крім каркасу гарнітури, оголів'я, амбушур, драйверів, магнітів і котушок, у бездротових навушниках також є акумулятори, модуль Bluetooth, модуль порту зарядки і, можливо, навіть кілька мікрофонів, що звичайно додає вагу навушникам.

Джерело: https://itechua.com/articles/178589

Автор: Мария Никулина, редактор рубрики "Гаджети та технології" на ЖЖ.info
Гаджети та технології | 22.07.2022 | Переглядів: 729 | гаджеты, наушники

Читайте також на цю тему: