Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Гаджети та технології

Який iPhone купити у 2023 році

Автор: Сергій Ковальчук, 01.09.2023, 16:25:31 Який iPhone купити у 2023 році

Найбажаніший подарунок для шанувальників високоефективних смартфонів – флагманський iPhone. У поточному сезоні нам поки що доступні iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro і Pro Max. Вони вирізняються серед конкурентів ультрасучасним потужним процесором – у професійних моделях використовується чіп від Apple – A16 Bionic. 

Проте слід зазначити, що ціна на флагмани минулого року може лоскотати нерви, оскільки стартує від 50 тисяч гривень. Але якщо хочете купити iPhone за приємною ціною на сайті https://yabloki.ua/rus/iphone/, продивіться уважно каталог та оберіть найцікавішу модель.

А поки яблучна корпорація готується до осінньої презентації iPhone 15, покупцям доводиться вибирати з того, що є. Або зачекати на новинку, оскільки з її випуском ціни на флагмани минулого року суттєво зменшаться. Але яку б модель смартфона ви не хотіли, варто завчасно визначитися з тим, що саме потрібно.

Огляд поточних моделей

Привабливі аспекти, властиві айфонам, які були представлені у вересні 2022 року, включають нові варіації корпусів, потужний процесор і підтримку супутникового зв’язку. Крім того, пристрої з 14 лінійки мають міцний корпус, вкритий захисним шаром Ceramic Shield. 

Аналогічне керамічне скло також використовується в 13 лінійці, що надає екрану довговічності й забезпечує захист від ударів. 

Для тих, хто зацікавився iPhone 15 Pro Max, що є на сайті https://yabloki.ua/rus/iphone/iphone-15-pro-max/ у різних модифікаціях, виробник передбачив ще більш захищені й стильні матеріали корпусу.

Серед важливих характеристик iPhone 14 та iPhone 14 Plus варто виділити дисплей Retina XDR з діагоналлю 6,1” (у випадку iPhone 14) та 6,7” (у iPhone 14 Plus). Важливим для досягнення продуктивності є процесор А15 Bionic, який обіцяє збільшення швидкості в іграх на 25% в порівнянні з iPhone 13. Оцініть також можливість використання супутникового зв’язку, що дає змогу надсилати сигнали SOS та повідомлення в критичних ситуаціях, навіть якщо доступ до мобільної мережі відсутній.

В актуальній лінійці виробник оновив можливості камер смартфонів. В iPhone 14 було впроваджено технологію Photonic Engine, яка суттєво покращує якість знімків, додаючи у 2,5 рази більше деталей під час нічної фотозйомки. Основна камера демонструє кращі результати в умовах недостатнього освітлення, захоплюючі на 49% більше світла. 

Ця камера також підтримує функції Smart HDR 4, режим боке й режим “Кіноефект” для відеозйомки. Фронталка також була покращена і забезпечує захоплення на 38% більше світла, вперше додано автофокусування.


iPhone 14 Plus, який є старшим побратимом iPhone 14, поєднує в собі всі перераховані переваги, але має більший екран і витривалішу батарею. Це чудовий вибір для шанувальників габаритних смартфонів.

Що стосується iPhone 14 Pro (6,1'') та 14 Pro Max (6,7''), ці моделі отримали ще більше інновацій. Професійні екземпляри оснащені передовим процесором A16 Bionic, що спроєктований на базі 4-нанометрового техпроцесу – це дозволило збільшити енергоефективність смартфона на 25%. Особливість A16 полягає у здатності виконувати до чотирьох трильйонів операцій на секунду, включаючи обробку зображень.

Уперше в історії яблучної корпорації Прошки отримали камеру з роздільною здатністю 48 мегапікселів. Фотографічна система Pro-моделей включає три оптичні компоненти: головний модуль на 48 Мп, ширококутний на 12 Мп і телеоб’єктив з роздільною здатністю у 12 Мп.

Перевагою для фотографа стане й режим «КіноЕфект», який надає більш виражене розмиття фону. Для професійної зйомки доступний формат ProRAW з роздільною здатністю 48 Мп, а режим 2x телефото додасть фотографіям вищої якості при наближенні об’єктів.

Крім процесора й камер, однією з ключових відмінностей iPhone 14 Pro і 14 Pro Max від iPhone 14 є яскравість екрана. Професійні версії мають більш високу яскравість – максимальні значення становлять 2000 ніт в режимі перегляду HDR-контенту, що вдвічі перевищує показники iPhone 13.

Очікування від iPhone 15 Pro Max: передбачувані технічні новації

Що стосується смартфонів iPhone 15 і 15 Plus, у цих версіях спостерігатимуться деякі схожі з поточними моделями риси. Однак розробники обіцяють помітні покращення камери. Пристрої отримають новий A16 процесор від лінійки iPhone 14 Pro. Не залишаться поза увагою і зовнішні зміни: смартфони потішать тонкими рамками навколо дисплею і впровадженням передової технології LIPO.

Інформація про можливу затримку випуску: підтверджені й неофіційні джерела

Як повідомляє авторитетний портал 9to5Mac з посиланням на свої джерела, топову версію iPhone 15 (Pro Max або Ultra) із найпросунутішою камерою можуть затримати на 3–4 тижні. У разі підтвердження цієї інформації старт продажів iPhone 15 може бути перенесений на останній квартал року. Слідкуйте за оновленнями.

Автор: Сергій Ковальчук, редактор рубрики "Гаджети та технології" на ЖЖ.info
Гаджети та технології | 01.09.2023 | Переглядів: 520 | iPhone, смартфон

Читайте також на цю тему: