Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Будинок та затишок

Для яких споруд краще обирати металочерепицю?

Автор: Егор Мокрицкий, 06.10.2021, 19:36:36 Для яких споруд краще обирати металочерепицю?

Для яких споруд краще обирати металочерепицю? Поради від компанії "Лідер" з головним офісом у Вінниці. Такий покрівельний матеріал, як металочерепиця в Україні входить до переліку покрівлі, що найчастіше застосовуються у житловому будівництві. При цьому якісні та недорогі вироби такого типу користуються все більшим попитом, поступово витісняючи з ринку такі покрівельні матеріали як шифер та профільований сталевий лист.

Переваги металочерепиці

Практика застосування металочерепиці при зведенні покрівель дає змогу чітко сформулювати її переваги:

  • По-перше, використання ПВДФ, пласти золу, пуралу та поліестеру в якості лицьового покриття металевої основи забезпечує металочерепиці максимальний термін служби. Покрівля стає майже на 100% невразливою до вологи, і не деградує під впливом УФ-променів.
  • По-друге, сталева основа, захищена полімерним покриттям, максимально довго зберігає міцність. До того ж профіль металочерепиці виконує додаткову функцію ребер жорсткості: що складнішу конфігурацію має лист, то краще він чинить опір навантаженням.
  • По-третє, металочерепиця — це матеріал з найкращими естетичними показниками. Це твердження, звичайно, суб’єктивне, але при опитуваннях серед потенційних замовників саме такі вироби обіймають лідерські позиції з точки зору дизайну.


Окрім того, варто звернути увагу і на практичність матеріалу. Крупноформатні листи з чітким профілем не лише просто монтуються. Вони також спрощують формування щільної покрівлі з перекритими стиками. Так, додаткова гідроізоляція під покрівлею потрібна — але за умови дотримання правил монтажу до неї навряд чи дійде волога, яка просто стікатиме по профілю до ринви.

Де варто застосовувати металочерепицю?

Поряд з доволі високою ціною (матеріла не можна назвати бюджетним) до недоліків металочерепиці можна долучити також меншу, ніж у деяких інших виробів, універсальність. Металеві профільовані гонти з полімерним покриттям чудово справляються зі своїми завданнями на покрівлях з невеликою площею. Кут нахилу покрівлі також може бути різним — навіть на скатах з кутом нахилу 12-15 градусів покрівля чудово справляється зі своїми завданнями, і перш за все з гідроізоляцією.

Саме тому використовують металочерепицю при зведенні покрівель:

  • Житлових будинків.
  • Котеджів.
  • Таунхаусів.
  • Дачних будиночків.
  • Господарських споруд.
  • Невеликих комерційних об’єктів.


Зважаючи на високу ціну, вироби такого типу майже не застосовують при зведенні великих громадських та промислових будівель. Також гонти непридатні для монтажу пласких дахів — незважаючи на високу герметичність, при відсутності стоку в місцях кріплення ймовірність протікань буде високою.

Важливим чинником є і якість виробів — саме тому варто купувати металочерепицю лише у перевірених продавців. Прикладом такого постачальника може слугувати компанія «Лідер», яка останніми роками постачає ледве не найбільшу кількість черепиці від Ruukki, Будсервіс, Тайл та інших брендів У Вінницю, Івано-Франківськ, Київ — а також в інші міста України.

Автор: Егор Мокрицкий, редактор рубрики "Будинок та затишок" на ЖЖ.info
Будинок та затишок | 06.10.2021 | Переглядів: 3936 | кровля, металочерепица, крыша

Читайте також на цю тему: