Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Будинок та затишок

Готова шафа купе чи під замовлення, як визначитись?

Автор: Оксана Загороднюк, 09.09.2022, 21:18:55 Готова шафа купе чи під замовлення, як визначитись?

Сучасна шафа купе – конструкція, що дозволяє цікаво оформити простір кімнати, звільнити його від зайвих речей, зручно розмістити одяг, постільну білизну, малу побутову техніку. Саме тому останніми роками споживачі віддають перевагу цим функціональним виробам замість звичайних моделей.

Готова шафа купе чи під замовлення

Готова продукція

Основна перевага моделей – вартість, адже вироби виготовляються масово за завчасно створеним дизайном. Перш ніж здійснити вибір, визначтесь, який варіант найкраще впишеться в певне приміщення. Для цього замірюються ширина, довжина й висота, а також звертається увага на форму, колір та внутрішнє наповнення конструкцій.

Дехто з виробників, під запит, частково підкоригує кількість полиць, стелажів. Та кардинально змінити начинку не вийде. Якщо стіни, підлога, стеля нерівні, це ускладнить монтаж, і в результаті призначений для нього простір буде заповнений не так, як бачилось на початку.

Щодо дизайну, шафи купе в каталозі інтернет-магазину KoronaMebel (Київ) представлені в різних варіантах. Є досить скромні, а є такі, що ідеально впишуться в дизайнерські інтер’єри. Залежно від габаритів, вони можуть бути наповнені поличками, ящиками, штангами, мікроліфтами, брючницями, висувними кошиками для білизни, вішалками для краваток, ременів. В просторій шафі знайдеться місце для зберігання прасувальної дошки, праски, пилососу.

Багатофункціональна шафа купе під замовлення

Моделі, виконані відповідно до конкретних потреб та розмірів завжди були цікавішими для користувачів. Адже людина сама може вирішити, як виглядатиме шафа у спальні, вітальні, яким буде її начиння. При оформленні будь-якого приміщення, можна врахувати його стилістику, форму, висоту стелі та інші особливості.

Мінуси таких шаф – велика вартість та потреба чекати, поки майстри зроблять креслення та розкрій. На це піде однозначно більше часу, ніж коли просто зробити замовлення в інтернет-магазині шаф купе.

Як вибрати конструкцію за зовнішнім виглядом

Вирішивши купити якісну шафу від виробника, визначтесь з її формою. Для цього подумайте, де вона стоятиме і скільки займатиме місця.

Якщо у квартирі є ніша, а ви хочете дещо зекономити на матеріалах, зверніть увагу на вбудовані вироби. Вони місткі й при цьому особливо не порушать простір. Але й звичайні корпусні моделі здатні стати справжньою прикрасою приміщення.

Якщо вам потрібно задіяти кут, що пустує, приділіть увагу приставним або трапецієвидним виробам. Коли кімната простора, наприклад, вітальня, для неї краще придбати радіусний варіант з увігнутим або вигнутим фасадом.

Чим ще керуватись під час вибору

Щоб покупка була вдалою і меблі служили довгий час, потрібно звернути увагу на:

  • Матеріал конструкції. Використовуються переважно мдф та дсп плити, які додатково можуть бути пофарбовані, покриті шпоном, оброблені полімерною плівкою.
  • Фурнітура. Чим вона якісніша, тим довше ви зможете експлуатувати меблі. Найміцнішими є сталеві елементи.
  • Розсувка. Можуть бути виконані з того ж матеріалу, що й корпус. Але більш цікавими є чисті дзеркальні поверхні або з малюнком. Вони не тільки прикрасять кімнату, але й зроблять її візуально більш світлою та просторою.


Купуючи готові модульні шафи купе, ви з самого початку бачите їх комплектацію. Тому зважайте, чи достатньо полиць всередині. А можливо краще віддати перевагу шафі з висувною шухлядкою?

 

Автор: Оксана Загороднюк, редактор рубрики "Будинок та затишок" на ЖЖ.info
Будинок та затишок | 09.09.2022 | Переглядів: 522 | шкаф, шкаф - купе, уют, дом

Читайте також на цю тему: