Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Будинок та затишок

Рушникам з якої тканини надати перевагу?

Автор: Светлана Егорова, 17.12.2022, 15:22:47 Рушникам з якої тканини надати перевагу?

Рушники з льону або бавовни, в смужку або однотонні рушники належать до основної домашньої білизни. На додаток до їх практичної сторони, іноді також необхідно вибрати їх так, щоб вони відповідали ванній кімнаті й, звичайно, до свого смаку. Однак, оскільки виробів існує дуже багато різновидів, ось 4 речі, які слід знати про їх вибір. Купити махрові рушники від виробника можна на свята в якості подарунка і це буде відмінний варіант.

4 речі, які потрібно знати, вибираючи рушник

Маса рушника - це його вага на квадратний метр. Точніше, це щільність волокон, з яких виготовлений рушник. Цей критерій важливо враховувати при виборі банного рушника. Ви повинні знати, що ця вага впливає на комфорт і здатність поглинання, яку забезпечує рушник. Дійсно, якщо банний рушник занадто тонкий, він менше вбирає, не забезпечує особливого комфорту, але з усім тим. швидко сохне і його так само легко зберегти завдяки своїй легкості. З іншого боку, якщо він занадто товстий, він буде зручним, однак сохнути буде довше, його буде нелегко обробляти, він буде об’ємнішим і важчим. Загалом ідеальна вага банного рушника становить близько 450 г/м². Проте максимальна вага 700 г/кв.м залишається прийнятною.

Який матеріал вибрати для рушника?

Не всі банні рушники виготовлені з однакового матеріалу. Отже, ось основні ідеальні матеріали, з яких вони виготовлені, та їх характеристики:

  • Бавовна. М’яка, абсорбуюча і, перш за все, натуральна, бавовна, безсумнівно, є матеріалом, який найчастіше використовується для виготовлення банних рушників. Бавовняні махрові рушники - ідеальне рішення для комфортного та легкого сушіння. Крім того, цей тип рушників має здатність зберігати форму та м’якість після прання. В іншому випадку чесана бавовна також є чудовим вибором для людей, які шукають якісний продукт. З іншого боку, для прогулянок на пляж або біля басейну рекомендуються велюрові махрові моделі. Насправді це бавовняні махрові моделі, але з поголеною стороною.
  • Бамбук. Бамбукові рушники з'явилися відносно недавно і є результатом технологічного прогресу. Екологічно чисті, ці типи рушників мають вбираючу здатність у 4 рази більшу, ніж у бавовняних. Крім того, вони також забезпечують дивовижну м'якість при контакті зі шкірою.
  • Єгипетська бавовна. Це один з найкращих матеріалів. Його волокна вдвічі довші, ніж у класичної бавовни. Рушники з єгипетської бавовни відомі своїми гіпоалергенними та дихаючими властивостями, а також простотою догляду та міцністю. Легкі та м’які, найрозкішніші рушники з єгипетської бавовни мають чудову обробку, наприклад вишуканий гребінець із чистої бавовни.

Кожен рушник може мати привабливі прикраси на поверхні. Наприклад, декоративну вишивку або ж можна купити мереживо оптом і пришити по краях. Ви також повинні знати, що чим більше розтягнуті волокна банного рушника, тим менше він матиме здатність до поглинання. З іншого боку, для більшої практичності найкраще зупинити свій вибір на рушнику з мікрофібри.

Який розмір банного рушника?

Вибір розміру банного рушника в основному залежить від його використання. Ось що вам потрібно знати про це питання:

  1. Рушник для гостей — це маленький рушник, яким переважно витирають обличчя та руки. Зазвичай його ставлять на рушникосушки у вигляді штанги або на раковину, коли є гості. Цей рушник зазвичай має розмір 30 х 50 см.
  2. Банний варіант. Справжній банний рушник трохи більший, ніж гостьовий. Саме рушником витирають тіло і ноги або навіть волосся. Загалом цей рушник має розмір приблизно 50 х 100 см. Крім того, він ідеально підходить для дітей. Більший за рушник, простирадло більше підходить для дорослих. Вона може повністю закрити їх, коли ви виходите, наприклад, з душу.
Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Будинок та затишок" на ЖЖ.info
Будинок та затишок | 17.12.2022 | Переглядів: 721 | уют, полотенце, дом, постель

Читайте також на цю тему: