Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Будинок та затишок

Як освітлити гнучкою лед стрічкою будинок

Автор: Егор Мокрицкий, 19.01.2024, 19:18:11 Як освітлити гнучкою лед стрічкою будинок

Одним із джерел штучного світла є led стрічка. Головною її особливістю є гнучкість основи, з одного боку якої на однаковій відстані розташовані світловипромінюючі діоди. Додатково пристосування оснащене елементами керування.

Діодна стрічка не просто заповнює приміщення світлом. Вона дозволяє креативно оформити будь-яку кімнату. Саме через це її люблять використовувати дизайнери під час роботи над інтер’єрами. Адже одна лампа по центру стелі виглядає нудно. Інша річ — цікаві світлові рішення на різних видах поверхонь, включаючи підлогу, меблі. При цьому потрібне освітлення можна створити своїми руками.

Світлодіодна підсвітка — варіант не тільки для внутрішньої частини будівель. Вона добре показала себе і під час застосування на вулиці. Виріб здатний вигідно підкреслити і прибудинкову територію.

світлодіодна підсвітка стелі

Як можна цікаво освітити будинок

Гнучка світлодіодна стрічка може бути використана для створення таких видів освітлення:

  • Основне. Світло розподіляється по кімнаті поступово, не спотворюючи предмети.
  • Робоче. Облаштовується в кабінеті, над кухонним робочим столом, дзеркалом, письмовим столом школяра.
  • Декоративне. Здатне прикрасити квартиру, створити в ній особливий настрій.
  • Акцентне. Допомагає привернути увагу до картини, панно чи іншого елементу декору.


Нанесена на стелю світлодіодна стрічка теплого світла здатна змінити сприйняття будь-якої кімнати. Додатковий шарм будинку нададуть підсвічені сходи, штори, картини тощо.

Які плюси й мінуси у лед виробів для дому

Серед безлічі переваг діодної стрічки теплого світла найчастіше називають такі:

  • Проста у монтажі. Навіть не маючи відповідних знань та навичок, увімкнути стрічку легко, використовуючи скотч зі зворотного її боку.
  • Економить електрику. Засоби споживають мінімальний об’єм енергії, тому оплата за комунальні послуги не збільшиться.
  • Стійка до температур. Джерела світла працюють без збоїв у температурному діапазоні від -40 до +60 °С.
  • Здатна експлуатуватися тривалий час. Якщо дотримуватись всіх вимог до монтажу та використання, прилад може прослужити в режимі 24/7 8 років, що дорівнює 50 тис. годин.


Важливим плюсом стрічки також є її екологічна безпека. Під час створення продукції не використовуються речовини, небезпечні для довкілля.

Особливості вибору

Певний час діоди використовувались тільки для виготовлення зовнішньої реклами. Пізніше ними почали прикрашати арки, ніші, багаторівневі стелі. Сьогодні вироби є повноцінним джерелом, що служить для освітлення приміщень, таких як квартира у багатоповерхівці, заміський будинок.

Вироби відрізняються між собою кольором світіння, кількістю діодів на погонний метр, класом світловіддачі, ступенем захисту. Перш ніж замовити їх до покупки, варто визначитися із кінцевим результатом, якого ви хочете досягти. Можливо, гнучка світлодіодна стрічка:

  • Висвітлить нішу. Для вітальні, дитячої та дорослої спальні підходять відкриті конструкції, тоді як у приміщеннях із підвищеним рівнем вологості фахівці радять використовувати лише герметичні. Щодо забарвлення і яскравості — кожен вибирає товар з урахуванням власних потреб, особливостей інтер’єру.
  • Прикрасить стелю в будинку. Можна використати монохромний або багатоколірний варіант. Для ванної кімнати та кухні слід звернути увагу на продукцію, добре захищену від вологи.


Для облаштування вуличного освітлення світлодіодною стрічкою потрібно замовити пристосування на 220 В. Такі вироби можуть обійтися без блоку живлення. Але під час покупки зовнішнього варіанту світильника звертати увагу потрібно на ступінь захисту, що позначається буквами IP і двома цифрами.

Автор: Егор Мокрицкий, редактор рубрики "Будинок та затишок" на ЖЖ.info
Будинок та затишок | 19.01.2024 | Переглядів: 352 | освещение, уют, дом, led стрічка, Світлодіодна підсвітка

Читайте також на цю тему: