Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Будинок та затишок

Що таке розумний вимикач

Автор: Марія Прокопенко, 02.09.2024, 07:14:37 Що таке розумний вимикач

Вимикач світла – це комутаційний апарат, який вмикає та вимикає подачу струму. Він настільки звичний для нас сьогодні, що уявити будь-яке приміщення без нього неможливо. Разом з тим виробники постійно вдосконалюють електричні вимикачі, роблячи їх більш технологічними та сучасними. Крім того, є запит на нові технології через значне поширення систем «Розумний будинок».

 

Розумний вимикач – що це таке

Розумні вимикачі – це одна з новітніх технологій, яка дає змогу керувати освітленням в будинку навіть під час вашої відсутності. Головний аспект полягає в тому, що не потрібна ваша присутність біля приладу для того, щоб увімкнути чи вимкнути світло.

Такий пристрій має одну чи декілька сенсорних або механічних клавіш. Тому їх можна використовувати так, як і звичайні. Розумний вимикач працює у зв’язці з пультом, контролером або хабом.

Чому розумні вимикачі – це чудове рішення

Сучасні розумні вимикачі – це дуже технологічні прилади, але при цьому їх монтаж буде максимально простим, адже не вимагатиме заміни проводки – їх можна встановлювати у звичайні підрозетники. Власне, керування відбувається через мережу Wi-Fi. Для цього в смартфоні варто встановити відповідний додаток. Керування відбувається як безпосередньо в будинку, але з іншої кімнати, так і коли вас немає вдома.

 

Ключові особливості розумних вимикачів:

  • простий монтаж у наявній мережі, дорогі роботи не потрібно проводити;
  • можливість установки та підключення без нейтрального дроту;
  • мінімальна кількість кабелів для підключення;
  • персоналізація. При використанні пристрою вдасться налаштувати саме таке освітлення, яке потрібне вам. А за бажанням його характеристики ви зможете легко змінити;
  • підвищення комфортності. Ви назавжди забудете про проблему, коли забули вимкнути світло. Адже зможете перевірити це та «виправити» дистанційно, знаходячись де завгодно. А коли ви знаходитиметесь у відпустці, то вмикаючи та вимикаючи світло вдасться створити ефект присутності;
  • стильний та привабливий дизайн. Користувачі систем «Розумний будинок» – це сучасні люди, які прагнуть досягти естетичності у всьому. Дизайн вимикачів відповідає такому запиту. Вони дійсно дуже привабливі та естетичні. Обрати їх, навіть з урахуванням незвичності, нескладно. Завжди до вашої уваги консультанти спеціалізованих магазинів.


Важливий нюанс – це економія електроенергії. Ви зможете регулювати інтенсивність освітлення в будь-який момент дуже швидко та легко, без необхідності контактувати з вимикачем.

Автор: Марія Прокопенко, редактор рубрики "Будинок та затишок" на ЖЖ.info


Будинок та затишок | 02.09.2024 | Переглядів: 180 | будинок, затишок, Вимикач світла

Читайте також на цю тему: