Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Будинок та затишок

Якісне ліжко: як його правильно вибрати

Автор: Марія Прокопенко, 24.10.2024, 12:28:21 Якісне ліжко: як його правильно вибрати

Одна з найважливіших складових здоров'я людини та її продуктивності протягом дня ー повноцінний відпочинок. Під час сну організм відновлює сили, а також засвоює нову інформацію та отримані протягом дня враження.

Забезпечити комфорт, подбати про здоров’я спини та всього тіла допоможе якісне ліжко. Саме цей предмет є ключовим у спальні, його можуть використовувати як акцентний або додатковий, проте в будь-якому випадку він має вписуватися в загальну обстановку.

На сайті інтернет-магазину https://frisco.ua/spalni/krovati можна купити ліжко на будь-який смак:

  • односпальне;
  • двоспальне;
  • полуторне;
  • з додатковим відділом для зберігання речей.


Будь-яке ліжко є центром спальні, оскільки виконує основне функціональне призначення. Воно має відповідати розміру та стилістичному рішенню кімнати за формою, кольором та текстурами.

Основні критерії вибору ліжка

Першим і найважливішим фактором є розмір спального місця. Якщо ліжко призначене для відпочинку однієї людини, варто розраховувати на мінімальну ширину від 70 до 90 см, довжина при цьому становить 190-210 см.

Важливо враховувати анатомічні властивості користувача, тому довжина виробу має мінімум на 20 см перевищувати зріст людини, яка ним користується. Виділяють такі різновиди спальних місць:

  • Односпальні ліжка. Призначені для відпочинку однієї людини в умовах невеликої спальні або дитячої кімнати. Стандартна ширина вузького спального місця становить від 70 до 90 см, а для більш комфортного розміщення вибирають варіанти від 100 до 120 см.
  • Полуторні моделі. Залежно від розміру, можуть використовуватися для сну сімейної пари в умовах невеликої кімнати або комфортного розміщення однієї людини. Стандартна ширина такого виробу може коливатися від 120 до 150 см.
  • Двоспальні варіанти. В середньому такі ліжка досягають близько 160-180 см у ширину, однак є і більші, «королівські» варіанти до 200 см.


У випадку, коли замовник хоче отримати нестандартну форму або розмір, такі меблі виготовляють під замовлення. Часто подібні запити залишають спортсмени та люди зростом більше ніж 200 см.

Інші критерії, на які варто звернути увагу

Оскільки ліжко найчастіше обирають для використання протягом кількох років або навіть десятиліть, є певні фактори, які необхідно враховувати перед покупкою:

  • Матеріал і фурнітура. Сучасні виробники використовують переважно натуральне дерево, метал та ДСП. Всі ці матеріали мають високі показники міцності та надійності, і за умови правильного догляду прослужать довгий період часу. Деякі різновиди гарнітуру, особливо з ДСП, виготовляють із м’якою оббивкою з текстилю чи інших матеріалів.
  • Тип основи. Вона може бути суцільною або складатися з металевих чи дерев'яних ламелей. Перший тип основи надає спальному місцю жорсткості, відповідно, посилює його ортопедичний ефект. Ламелі додають ліжку пружності та перешкоджають утворенню зайвої вологи між ним та матрасом.
  • Функціональність. Під цим поняттям можна об'єднати різні типи складних меблів, які, за рахунок підйомного механізму, можна сховати в шафу, або ліжка з додатковим простором для зберігання. Останні використовуються найчастіше, оскільки дають можливість розміщувати додаткові подушки, ковдри та постільну білизну.
  • Колір. У цьому випадку вибір є суто задумкою власника будинку або частиною дизайнерського рішення. Вибір яскравого або темного відтінку дозволить створити у спальні акцент, який варто підкреслити додатковими предметами інтер'єру. Якщо кімната зовсім невелика та має обмежений простір, краще зупинитися на функціональному варіанті світлого кольору.


Більшість параметрів під час вибору є суто справою смаків та функціональності. Класичні ліжка мають прямокутну форму та високе узголів'я як декоративний елемент.

Однак навіть для яскравого інтер'єру чудово підійде простий дерев'яний або металевий каркас без зайвого декору. За бажанням покупця можуть додаватися полиці чи підлокітники для функціональності. На замовлення можна виготовити ліжко будь-якої форми.

Автор: Марія Прокопенко, редактор рубрики "Будинок та затишок" на ЖЖ.info


Будинок та затишок | 24.10.2024 | Переглядів: 423 | сон, ліжко, мебель, інтерєр, кровать

Читайте також на цю тему: