Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Краса і здоров'я

Як вибрати олію для волосся: поради перукарів

Автор: Светлана Егорова, 19.01.2024, 18:30:33 Як вибрати олію для волосся: поради перукарів

Багато доглядових процедур ми робимо автоматично, вибираючи одні й ті самі засоби. Безперечно, купити якісне масло для волосся в інтернет-магазині Smooha https://smooha.com.ua/oliia-dlia-volossia/ - це правильне та раціональне рішення. Але чи задавалися ви питанням, навіщо взагалі використовувати цей продукт у догляді за локонами? Який ефект варто очікувати? Чи правильно вибрано той продукт, яким ви регулярно користуєтеся? Пропонуємо заглибитися в тему, дізнавшись поради фахівця, щоб завжди вибирати відповідні засоби.

q-N6xznYtMfumJpphdvzVK7uiNaaFkgQC4WpCN9VavkriptmNN4zu7X53Mal6I4ixBejjOah2rmKoapspYtawY75IzLmiX9Mwkugx5rfuFv-pj9XLi6s62t6VuxN9St5Gg_lReDW9gE4bin40-2dXTE

Олія для волосся: що це, навіщо потрібна, які завдання виконує

Використовувати натуральні олії почали вже дуже давно. Їхній насичений склад чудодійним чином впливав на локони, повертаючи їм блиск, еластичність і гладкість. Але сьогодні ми маємо можливість користуватися не тільки чистими натуральними продуктами, а й такими, які розроблені фахівцями. Останні можуть містити комбінацію олій, а також інші компоненти для ефективнішого й цілеспрямованішого впливу.

Хороша олія для волосся у своїй основі містить натуральні інгредієнти. Найпопулярнішими оліями для волосся вважаються: кокосова, арганова, реп'яхова, рицинова, оливкова, авокадо, жожоба, макадамії, ши. Їх можна використовувати як у чистому вигляді, так і купувати засоби, у складі яких є одна або кілька подібних.

У чому перевага цих засобів? Олії містять велику кількість жирних кислот, які позитивно впливають на ліпідний шар нашого тіла та волосся. Зокрема їхній склад багатий на вітаміни Е та В, корисні мікроелементи, мінерали та кислоти. Весь цей коктейль глибоко відновлює структуру волосся, живить і зволожує його. І як наслідок локони стають слухняними, блискучими, еластичними та доглянутими.

Рекомендації перукарів щодо вибору олії для волосся

vGl0ZHGbkWOW_ElhRLEKTmy6c0jwHRAPtIvxGSpa1zC764iIej4gq4uQzwbGWm0H-kGSdE6TkYO2iMvuvD8lfjO93WZdb3GZXEiNKjsXR9thZQeyp54mSgLp54zYqRs7Oy70H1OU7tXHXZHHdCyl4-k

Олію для догляду за волоссям потрібно правильно вибирати. Не можна просто зайти на сайт або в магазин і купити будь-яку. Важливо враховувати деякі фактори, які безпосередньо впливатимуть на ваш вибір. Ми зібрали ці критерії:

  • тип волосся - тут все очевидно, адже для нормального і дуже сухого / пошкодженого волосся потрібно підбирати продукцію з різним складом і активними компонентами, такий самий принцип стосується прямих і кучерявих локонів;
  • проблема, яка потребує розв'язання - випадіння, лупа, сплутаність, сухість і посіченість кінчиків, втрата блиску, уповільнення росту, надмірна жорсткість тощо;
  • бажаний ефект - ви можете шукати засіб, який створюватиме захисну плівочку або надаватиме неймовірного сяйва, робитиме пасма слухняними для подальшого укладання або забезпечуватиме інтенсивне живлення та термозахист;
  • профілактика або глибока регенерація - ви можете вибирати продукт для регулярного догляду за довгим волоссям, щоб зберегти його красу та здоров'я, а можете потребувати серйозного та професійного відновлення.


З огляду на всі перераховані фактори, ви зможете істотно підвищити ефективність вибору відповідного засобу. Адже відмінність у складі засобів, наприклад, для короткого волосся жирного типу і сухого, пофарбованого і довгого буде суттєвою. Кожна олія спрямована на розв'язання певних проблем. Наприклад, рицинова та реп'яхова прекрасно справляються з випадінням, кокосове масло захищає від ламкості й інтенсивно живить, авокадо - теж поживна, але водночас легка, тому підходить як незмивний догляд.

Як правильно застосовувати олію для волосся

RIobLeibkKj89l450Pe11ni6I26qpBbRlvmNjx6UvuNR-1huB9aVl5f4AUNYED-35bzsifhJ3IIXYFPpQIitxUMi08XdlA72ejakIyLUUe4iABHP5N0rOYpUyvJ95us1Q6YjfTumZMb0PX4GlGO1qqc

Ви вже знаєте, як підібрати олію для догляду за волоссям, тепер настав час розібратися, як нею потрібно користуватися. Для початку варто переконатися, що продукт не викличе алергію. Пам'ятайте, що будь-які ефірні олії не можна наносити в чистому вигляді. Вони дуже концентровані, тому додавайте лише кілька крапель в оливкову або кокосову, наприклад.

Перший спосіб використання олій - обгортання на ніч. Для цього підійдуть різні олії, як соло, так і комбіновані. Злегка розігрійте продукт та акуратними масажними рухами нанесіть по всій довжині пасом. Одягніть поліетиленову шапочку для душу та замотайте рушником. На ранок змийте. Таким самим способом можна робити маску перед миттям голови. Різниця лише в тривалості застосування. Ви можете нанести теплу олію на волосся за 1-2 години до миття. Але враховуйте, що після процедури потрібно ретельно помити голову мінімум 2 рази. Фахівці рекомендують робити маски або обгортання раз на тиждень.

Користь принесуть і незмивні засоби на олійній основі. Їх слід наносити регулярно (або 2-3 рази на тиждень) на останньому етапі очищення та догляду. Такі засоби вирізняються легкою текстурою, тому не залишають слідів, водночас огортаючи та захищаючи кожну волосинку. Але обов'язково читайте інструкцію, наносячи потрібну кількість продукту. За умови правильного підходу до вибору та застосування олій ваші локони завжди будуть доглянутими, здоровими та пружними.

Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Краса і здоров'я" на ЖЖ.info
Краса і здоров'я | 19.01.2024 | Переглядів: 325 | волосы, уход, косметика, красота

Читайте також на цю тему: