Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Фінанси

Особливості бухгалтерського обліку іноземних компаній

Автор: Светлана Егорова, 13.01.2023, 13:11:24 Особливості бухгалтерського обліку іноземних компаній
У наш час багато українців були вимушені переїхати на тимчасове або постійне проживання за кордон. Дехто навіть вирішив відкрити там свій бізнес. Усі ми розуміємо, що інша країна означає інші закони, у всіх сферах життєдіяльності, а тому варто їх досконало вивчити для того аби не виникало проблем. Якщо ви досить часто стикаєтесь з фінансовими питаннями, перебуваючи у новій для вас країні варто знайти, компанію яка могла б надати вам бухгалтерські послуги.

Рано чи пізно не тільки підприємці стикаються з фінансовими питаннями, такими потребами, яку бухгалтерський облік іноземних компаній, а й звичайні громадяни, що виїхали від війни за кордон, і через різні причини повинні орієнтуватися у фінансових законах тієї чи іншої країни. Тому вам варто визначитись, яка саме допомога вам потрібна та знайти надійного фахівця, який зможе вам у цьому допомогти.

Це може бути як людина яка працює сама на себе, тобто бухгалтер так і велика компанія, яка надає подібні послуги, наприклад - gls.co.ua.

До послуг бухгалтерської фірми ви можете звернутись, якщо маєте потребу в: 

Підготовці та подачі звітності

  • податкових декларації
  • декларацій та звітів з ПДВ
  • фінансової звітності відповідно до законодавства країни реєстрації компанії


Веденні бухгалтерського обліку

  • ведення обліку в англомовній програмі
  • складання проводок з посиланням на первинні документи
  • підготовка інвойсів та актів звірок


Комунікації з контролюючими органами

  • проходження аудиту в країні, де зареєстрована компанія
  • підготовка документів для інвесторів чи на вимогу банків

У переважній більшості випадків, більш надійним варіантом вважається звернутись саме до компанії, яка має напрацьовану базу клієнтів, відгуки та сформовану позитивну репутацію. У новій країні можна натрапити на одиничних шахраїв, які лише вдають з себе спеціаліста, тому маштабні компанії - більш надійна ідея.

Просто: ви будете мати доступ до програми і контролювати поточний стан фінансів компанії. Швидко: усе буде в запланований термін. Ви будете мати  обмежений доступ для банків та аудиторів. Зрозуміло:для ваз зроблять звітності українською мовою та англійською.

Звісно, кожен випадок індивідуальний і кожен самотужки має вирішувати, який варіант йому підходить краще: фахівець, який працює сам на себе чи компанія фахівців, що реалізують бухгалтерський облік у міжнародному просторі, маючи досвід та успішні кейси у цьому напрямку.
Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Фінанси" на ЖЖ.info
Фінанси | 13.01.2023 | Переглядів: 804 | учет, Бухгалтерия, бухгалтер, финансирование

Читайте також на цю тему: