Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Автомобілі

Найбільші помилки, які допускають новачки за кермом

Автор: Оксана Загороднюк, 19.06.2024, 11:43:25 Найбільші помилки, які допускають новачки за кермом

На жаль, помилки на дорозі допускають не тільки новачки, а і більш досвідчені водії. Якщо у досвідчених водіїв помилки носять більш періодичний характер, пов’язаний з манерою водіння чи інших причин, то новачки помиляються через банальне незнання правил дорожнього руху. Фахівці автошколи CarGo підготували список найпоширеніших помилок, яких допускаються водії на дорогах.

Надмірна впевненість у власних здібностях

Найпоширеніша ситуація, коли водій тільки-но отримавши права, почуває себе зухвало та намагається поводити себе на дорозі, як впевнений гонщик. Така надмірна впевненість може призвести до виникнення аварійних ситуацій. Тож яких помилок можуть допускатися такі водії?

  • Перевищення швидкості. Потрібно розуміти, що закон не передбачає ніякої толерантності в цьому питанні, немає ніяких “допустимих” перевищень. Завжди дотримуйтесь обмежень швидкості, у цьому питанні не може бути ніяких виключень;
  • Неправильна оцінка ситуації на дорозі теж може спровокувати загрозливу ситуацію під час автомобільного руху. Будьте завжди уважні на дорозі, забудьте про різні речі, які можуть відвертати вашу увагу під час водіння;
  • Недостатнє знання Правил дорожнього руху.


Неправильне використання дзеркал

Перед тим, як почати рух, впевніться, що дзеркала автомобіля налаштовані таким чином, щоб мати повний огляд дороги. Дуже часто водії-початківці забувають перевірити дзеркало заднього виду. Це може створити певні небезпечні ситуації на дорозі. Оскільки вони не можуть побачити наближення ззаду інших учасників руху. Щоб уникнути таких ситуацій, важливо періодично перевіряти дзеркала під час руху. 

Неправильне паркування

Неправильне паркування є найпоширенішою помилкою водіїв-початківців. Паркування потребує від водія високої точності та відмінний рівень координації. 

А початківцям важко оцінити відстань між транспортними засобами, правильний кут повороту. Однак, чим більше практики, тим навички покращуються і приходить розуміння, як правильно розрахувати відстань.

Ігнорування дорожніх знаків

Потрібно розуміти, що дорожні знаки мають велике значення для безпечної їзди. Дорожні знаки надають водіям інформацію про правила дорожнього руху, напрямок руху, допустимі швидкості, небезпечні ділянки та інші ситуації. Наприклад, знак обмеження швидкості нагадує водіям, що потрібно дотримуватися певних рекомендацій, щоб уникнути аварійної ситуації та зберегти своє життя та інших учасників руху. 

Автошкола CarGo пропонує повний курс навчання, який допоможе швидко і якісно опанувати навички безпечного водіння. А ще ви досконало відпрацюєте техніки паркування, їзди в заторах, маневрування в потоці та інші навички, необхідні для правильного водіння.

Автор: Оксана Загороднюк, редактор рубрики "Автомобілі" на ЖЖ.info


Автомобілі | 19.06.2024 | Переглядів: 513 | водій, водитель, авто, автошкола

Читайте також на цю тему: