Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Будівництво

Палевий фундамент: що це таке і яким він може бути?

Автор: Олег Ковальский, 27.01.2024, 10:52:08 Палевий фундамент: що це таке і яким він може бути?

Сучасне будівництво відкриває нові можливості щодо реалізації проєктів. Вибираючи свайний фундамент, можна зводити будинки навіть на тих ділянках, де це здавалося неможливим. Основне завдання такої основи – зміцнити ґрунт, зробити його стійким до навантажень. Для цього є кілька видів опорних конструкцій, що йдуть углиб на кілька метрів. Якщо ви задумуєтеся над будівництвом, то потрібно докладніше розібратися в цьому питанні.

Особливості пальового фундаменту

Представлена основа являє собою опорну конструкцію, що включає кілька стовпчастих деталей, занурених у ґрунт. Основне її призначення – забезпечення рівномірного розподілу навантаження на тверді шари землі. Несуча здатність гарантує тиск, що створюється ущільненим ґрунтом. Є ситуації, за яких представлена основа є єдиним рішенням:

  • Високий рівень підземних вод і ділянки, що піддаються корозії;
  • У проєкті передбачено нерівномірне навантаження від споруди;
  • Відсутність можливості вилучення великого об'єму землі для будівництва фундаменту іншого типу;
  • У місцях, де проводиться спорудження великих конструкцій, а під ними знаходиться слабка основа;


Фахівці вже встигли оцінити всі переваги такого рішення, тому його реалізація зустрічається дедалі частіше.

Які види пальової основи є?

Існує кілька класифікацій, що відрізняються за: матеріалами, технологією заглиблення. Якщо говорити за способи монтажу, то вони будуть:

  • Забивними – в основному це залізобетонні конструкції, що занурюються в землю з використанням віброударного обладнання;
  • Буровими – їм потрібно попереднє буріння свердловини, у якому встановлюватиметься опора;
  • Набивними – спочатку проводиться формування місця, що заповнюється бетоном;
  • Гвинтовими – вкручуються у ґрунт із використанням механічної установки;


У порівнянні зі стрічковим або плитним фундаментом, пальовий може застосовуватися на будь-якому типі ґрунту, навіть торф'яному та заболоченому. Він дає можливість дістатися до повноцінних міцних шарів, славиться надійністю та оперативністю зведення. Універсальність опор дозволяє розпочати будівництво будь-якої пори року.

До недоліків можна віднести те, що встановлення деяких типів конструкції потребує спеціальної техніки, що збільшує вартість проєкту. Монтаж такої основи може бути шумним при використанні технології забиття, а сильна вібрація може негативно позначитися на навколишніх будинках. Щоб виключити можливі ризики, потрібно звернутися до професіоналів, які знають тонкощі процесу. Наприклад, компанія «Ефектбуд» зможе реалізувати проєкт будь-якої складності, гарантуючи якість. Вартість виконання робіт залежить від особливостей замовлення.

Автор: Олег Ковальский, редактор рубрики "Будівництво" на ЖЖ.info
Будівництво | 27.01.2024 | Переглядів: 217 | строительство, дом, Фундамент, уют

Читайте також на цю тему: