Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Причини, по яким слід обрати ортопедичний диван

Автор: Катерина Соколенко, 25.07.2018, 23:27:58 Причини, по яким слід обрати ортопедичний диван

Ортопедичні дивани - це комфортне місце для сну та відпочинку. Складно уявити будь-який дім без цього предмету меблів. Обираючи його, потрібно одразу визначитись, для яких цілей він потрібен. Чи це додаткове спальне місце, чи вишуканій предмет інтер’єру у вітальню, чи зручне ліжко в дитячу кімнату.
 

Види ортопедичних диванів

Дивани можуть відрізнятись по формі, способу трансформації та додатковим елементам. Найпопулярнішими є такі моделі.

Книжка. Це так сказати класика жанру. Диван легко трансформується. Достатньо підняти сидіння вверх, до характерного звуку. Потім воно просто опускається. Збирається диван в сидяче положення тим же способом.

Єврокнижка. Це більш удосконалена модель попереднього дивана. Місце для сну витягується за рахунок шнура, що знаходиться спереду. Потім, на звільнене місце вкладається спинка. Такий механізм трансформації вважається найнадійнішим.

Дельфін. Така конструкція частіше за все використовується в кутових диванах. Спальне місце складається з витяжної платформи та сидіння.

Викатний. Цей механізм являється найпростішим. Щоб перетворити диван в зручне ліжко, достатньо викотити сидіння. Але є один мінус - так можна пошкодити покриття на полу.

Акордеон. Для того, щоб перетворити диван в ліжко, потрібно припідняти сидіння і потягнути його на себе. Далі механізм спрацює сам. Такий виріб ідеально підходить для квартир з невеликою площею.

Поворотний. Має дуже цікавий механізм. Є рухома та нерухома частина. Вони з’єднуються між собою гачком.
 

Переваги купівлі ортопедичних диванів

Це два предмети меблів в одному: зручний диван та комфортне ліжко. Більшість квартир мають недостатньо велику площу, щоб знайти місце для кожного члена родини. От і доводиться ввечері розкладати диван, щоб влаштувати собі спальне місце. Та навіть, якщо у кожного є власна кімната і ліжко, можуть прийти гості і залишитися на ніч.

Переваги ортопедичних диванів:

  • Зручний механізм трансформації.
  • Легкість в догляді.
  • Спальне місце з рівною поверхнею.
  • Диван має масажний, розслаблюючий ефект. На таких меблях можна гарно відпочити після важкого дня.
  • Ортопедичний матрац виготовляють з матеріалів, що не визвуть алергію. Вони цілком безпечні та не поглинають запахи.
  • Як правило, такі моделі невеликого розміру. Тому їх легко транспортувати та переставляти з кімнати в кімнату.

Отже, якщо ви зібрались купити диван, то тільки ортопедичний. Велику частину життя ми проводимо уві сні. Тому він обов’язково має бути комфортним.

Автор: Катерина Соколенко, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 25.07.2018 | Переглядів: 1602 | матрас, диван

Читайте також на цю тему: