Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Ведення бухгалтерії без помилок: поради для підприємців

Автор: Мария Никулина, 20.12.2019, 14:43:30 Ведення бухгалтерії без помилок: поради для підприємців
Вперше із бухгалтерією зіштовхуються всі приватні підприємці, коли виникає необхідність почати розумітись з великою кількість нових особливостей на понять. Як правило підприємці-початківці зазвичай не мають досвіду у веденні звітності, розрахунку суми податків, заповненні книги обліку доходів. Проте ці навички необхідні усім керівникам малого та середнього бізнесу. Виходячи із багаторічного досвіду підприємців з великими оборотами усю роботу по бухгалтерії краще доручити професіоналам свої справи. Бухгалтерські послуги - це перше чим необхідно забезпечити свій бізнес приватному підприємцю.

Виходячи з цього закрити це питання можна декількома способами.

Найтривіальніший спосіб – це найняти бухгалтера в штат. Перевагати такого рішення буде глибока обізнаність бухгалтера у вашій сфері бізнесу, адже він буде завжди в “потоці” та орієнтуватиметься у справах компанії. Проте оплата праці штатного бухгалтера буде перевищувати видатки, якщо скористатись послугами віддаленого бухгалтера. Зазвичай цей спосіб не обирають власники малого бізнесу.

Інший спосіб, щоб не утримувати бухгалтера в офісі - можна скористатись послугами на аутсорсі. Таке рішення – більш вигідне з точки зору витрат. Але ніхто не зможе дати вам гарантію відповідальності і порядності працівника, що працюватиме з дому, а також існує великий ризик співпраці з низькокваліфікованим працівником.

Найбезпечнішим варіантом, якщо ви все таки схиляєтесь користуватись послугами на аутсорсі – це підписати договір з компанією, що надає аутсорсингові бухгалтерські послуги. 

Ціна наданих послуг буде залежати від виду діяльності підприємства, системи оподаткування (спрощена або загальна), а також – індивідуальної цінової політики компанії, до якої ви звертаєтесь.
 

Які функції може виконувати аутсорс-бухгалтер?


Зазвичай в обов’язки бухгалтера входить уся бухгалтерська діяльність Вашого підприємства. До переліку послуг входить ведення книг обліку доходів, формування звітності, робота з нарахуванням та сплатою податків. Часто, аутсорс-бухгалтер володіє навичками консалтингового спеціаліста, тому може надавати кваліфіковані консультації з питань ведення поточної діяльності. 

Увесь перелік необхідних задач від бухгалтера обговорюється на етапі підписання договору із бухгалтерською компанією. Зазвичай, такі компанії пропонують повноцінні пакети послуг для підприємців/підприємств різних груп. В тому числі, для ФОП (фізичних осіб підприємців) та ТОВ (товариств з обмеженою відповідальністю) на будь-якій системі оподаткування, з найманими працівниками чи без них. Зовсім не обов’язково заглиблюватись в усі нюанси ведення бухгалтерії самостійно: краще довірити цю справу професіоналам для власного спокою. 

Пам’ятайте! Ведення бухгалтерії висококваліфікованим спеціалістом – запорука спокою та впевненості в економічній стабільності свого бізнесу. 
 
Автор: Мария Никулина, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 20.12.2019 | Переглядів: 1387 | Бухгалтерия, финансы

Читайте також на цю тему: