Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Ліцензія на дошкільну освіту для фізичної особи - підприємця

Автор: Оксана Загороднюк, 04.03.2020, 22:01:56 Ліцензія на дошкільну освіту для фізичної особи - підприємця

Вираз «все найкраще – дітям» є одним із девізів сучасності. Не секрет, що нині вихованню і благополуччю дитини приділяється все більше уваги і ресурсів, і ця тенденція зберігається. Зважаючи на це, для тих, хто збирається займатися дошкільною освітньою діяльністю, відкриваються непогані перспективи. У цій статті ми розглянемо умови для отримання ліцензії на дану діяльність.

Для отримання ліцензії на провадження освітньої діяльності за рівнем дошкільної освіти, необхідно подати заяву, в залежності від Вашого майбутнього місця провадження діяльності, до:

  • однієї з обласних державних адміністрацій;
  • Київської державної адміністрації.

Фізична особа – підприємець, яка вирішила займатися дошкільною освітою, для отримання ліцензії разом з заявою має подати копії наступних документів:

  1. першої – третьої сторінки паспорту та сторінки, де зазначено місце проживання;
  2. диплома про вищу освіту;
  3. довідки про номер картки платника податків чи сторінки паспорту, де зазначена відмова від ідентифікаційного номера з релігійних переконань;
  4. положення про фізичну особу – підприємця.
  5. медичної довідки фізичної особи – підприємця

Також необхідно подати зобов’язання щодо кадрового, матеріально – технічного та навчально – методичного забезпечення діяльності. І насамкінець, необхідно подати опис всіх вищезазначених документів, за встановленою ліцензійними умовами формою.

Юристи компанії OGP звертають Вашу увагу на те, що до ліцензійних умов були внесені зміни, відповідно до яких немає необхідності подавати такі документи:

  1. висновок санітарно – епідеміологічної служби про відповідність матеріально-технічної бази;
  2. декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань пожежної безпеки;
  3. копію затвердженого та погодженого в установленому порядку робочого навчального плану.

Більше інформації за посиланням:

https://ogp.ua/uk/otrimannya-litsenzij/litsenziya-na-dityachij-sadok

Розберемо детальніше, що являє собою відповідність встановленим кадровим, технологічним та організаційним вимогам.

Щодо кадрових вимог, то ліцензіат має бути забезпечений працівниками, які будуть здатні виконати вимоги Базового компонента дошкільної освіти. Згаданий документ затверджений Наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 22.05.2012 № 615. Кожен працівник має пройти медичний огляд.

Матеріально – технічне забезпечення має відповідати вимогам безпеки життєдіяльності та охорони праці, державним будівельним нормам та забезпечувати виконання вимог Базового компонента дошкільної освіти. Слід звернути увагу на те, що приміщення мають бути пристосовані для дітей з інвалідністю і не заважати їхньому пересуванню. Це має проявлятися у відсутності порогів, наявності пандусів низькій висоті бордюрів(рекомендована висота – 2,5-4 см.) і наявності піктограми. При цьому слід пам’ятати, що дані пристосування не мають заважати пересуванню інших дітей.

Що стосується організаційних вимог, то здобувач ліцензії має дотримуватися ліцензійних вимог та вимог законодавства у сфері дошкільної освіти. Зокрема, слід пам’ятати про обмеження кількості дітей у групі, встановлені у ст. 14 Закону України «Про дошкільну освіту».

За видачу ліцензії необхідно внести плату у розмірі десятої частини прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Станом на жовтень 2019 року це 200 грн 70 коп. Ліцензія видається на необмежений строк.

Протягом місяця після отримання ліцензії необхідно розробити порядок дій у разі позапланового припинення провадження освітньої діяльності та подати його до органу ліцензування. При припиненні діяльності такий орган має бути повідомлений протягом 5 робочих днів, а також мають бути вжиті заходи щодо переведення дітей до інших закладів дошкільної освіти.

Підготовлено юристами OGP.UA

Автор: Оксана Загороднюк, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 04.03.2020 | Переглядів: 1990 | школа, образование, Обучение

Читайте також на цю тему: