Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Яка різниця між інверторним кондиціонером і звичайним?

Автор: Анатолий Радченко, 16.11.2020, 15:17:50 Яка різниця між інверторним кондиціонером і звичайним?
Вибираючи певний тип кондиціонера, ми зустрічаємо велику кількість різноманітної кліматичної техніки, яка в першу чергу відрізняється за вартість, яка залежить від бренду і технологічності обладнання. Далі при виборі важливим фактором є тип кондиціонера – інверторний чи звичайний (ON/OFF).

При цьому, виникає багато питань:

  • Який кондиціонер кращий інвернотрий чи звичайний?
  • чому ціна інверторного кондиціонера значно вища?
  • Який кондиціонер споживає менше електроенергії?

Відмінність у принципу роботи

Робота звичайного кондиціонера характеризується періодичним включенням кондиціонеру для нагріву чи охолодження приміщення до певної температури, після цього кондиціонер виключається і находиться в режимі очікування до часу зміни температури в приміщенні, після чого знову вмикається. При цьому, кожне включення електродвигуна виконується пусковим струмом, який в 6-5 вищий за номінальний, що збільшує витрату електроенергії. Слід, зауважити, що термін безперебійної роботи будь-якого механізму швидко знижується в момент його запуску.

Робота інверторних кондиціонерів характеризується наявністю спеціальної електронної плати управління, яка розміщена в зовнішньому блоку. Плата відповідає за частоту обертів компресора, що характеризує продуктивність системи кондиціонування. При цьому, кондиціонер плавно працює, регулюючи свою потужність. Встановлення кондиціонерів у Львові інверторного типу набуває все більшої популярності, за рахунок його переваг.

Основні відмінності

Згідно принципу роботи інверторного кондиціонера можна виділити основні відмінності в роботі та експлуатації даної спліт-системи:

  • збільшується комфорт в приміщенні, оскільки, інвертор дозволяє підтримувати температуру на заданому рівні з не великим відхиленням близько 0,5 0С;
  • більшість часу інверторні кондиціонери працюють на мінімальних обертах, що створює мінімальний шум від роботи обладнання;
  • звичайні кондиціонери можуть працювати на обігрів максиму при – 7 0С, що характеризується в перехідний період року, а деякі інверторні кондиціонери здатні працювати при -30 0С, що дозволяє таку техніку використовувати, як основне джерело опалення;
  • за рахунок запасу потужності в розмірі 20%, інверторний кондиціонер забезпечує швидкий вихід комфортних температур в зону приміщення;
  • за рахунок плавної роботи, забезпечується економія електроенергії до 30%;
  • інвертори надійніші в процесі експлуатації, за рахунок плавної роботи компресора;


До основних недоліків такої інверторного кондиціонера можна віднести його вартість, адже вона відрізняється на 30-40% від кондиціонера типу он/офф. Проте, його вартість укупиться в процесі експлуатації системи.

Отже, різниця між даними типами кондиціонерів очевидна – інверторний кондиціонер надійніший, тихіший у роботі та значно ефективніший у роботі, на відмінну від звичайного. Це означає, що покупка інверторного кондиціонера є доцільною при використанні обладнання для повноцінного обігріву приміщення.

Автор: Анатолий Радченко, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 16.11.2020 | Переглядів: 1167 | кондиционеры, вентиляция

Читайте також на цю тему: