Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Опори зовнішнього освітлення: обираємо найкращі

Автор: Артем Кондратюк, 20.06.2021, 18:22:49 Опори зовнішнього освітлення: обираємо найкращі
При будівництві зовнішнього освітлення площ, шосе, спортивних майданчиків, а також житлово-комунального господарства часто потрібні металеві опори.
Популярність використання металевих опор у якості опорних конструкцій для розміщення приладів вуличного освітлення обумовлена їх тривалим терміном служби та експлуатаційними характеристиками.

Металеві опори для ліній вуличного освітлення та інших об'єктів відносно легкі та дуже міцні, якісну продукцію можна придбати на сайті https://prolite.com.ua/.

Процес виробництва опор з фланцями розрахований на те, щоб витримати вагу силових кабелів. Щогли з фіксованим вінцем призначені для важких освітлювальних приладів. Їх розміщують, наприклад, в скверах або парках. Ліхтарі часто стають декоративними елементами, які можуть вигідно доповнювати навколишній міський пейзаж. З такими щоглами з висоти 3 метри кабель прокладається не по повітрю, а під землею. Знайти потрібні конструкції можна, перейшовши за посиланням https://prolite.com.ua/reshetchatie-energeticheskie-oporu-lep

Для них також характерне наступне:

  • стійкість до механічних пошкоджень, що дозволяє металевим стовпам для освітлення витримувати статичні й вітрові навантаження;
  • збереження функціональності та технічних характеристик металевих опор вуличного освітлення протягом тривалого часу, яке може становити до 50 років;
  • можливість роботи в різних кліматичних умовах, що досягається стійкістю опор для приладів зовнішнього освітлення до перепадів температур.

Сьогоднішні опори зовнішнього освітлення забезпечують необхідну безпеку в дорожньому русі, а не тільки на дорозі. Надійність дозволяє використовувати в різних кліматичних і вітрових зонах.

Виготовлення ліхтарних стовпів - довгий і кропіткий процес, що складається з декількох етапів. Одне з останніх - зварювання. Це виконується відповідно до заздалегідь визначеної технічною процедурою, оформленої у вигляді стандартних технічних інструкцій.

Підстава опор робиться з металу або залізобетону (зі спеціальної плити з анкерними болтами). В цьому випадку герметизація виконується бітумної фарби або іншим покриттям, попередньо погодженим з покупцем. Однак слід зазначити, що сама пломба в комплект постачання не входить.

Для якісного освітлення будівель і прилеглих територій, вулиць, доріжок, тротуарів, площ і багато чого іншого потрібно велика розробка та установка всієї системи зовнішнього освітлення. Одна з основних складових переліку проведених будівельно-монтажних робіт - установка опор освітлення. 
Автор: Артем Кондратюк, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 20.06.2021 | Переглядів: 1068 | электрика, электричество, ЛЭП

Читайте також на цю тему: