Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Програмування: з чого почати свою кар'єру у новій галузі

Автор: Артем Кондратюк, 05.02.2022, 14:46:17 Програмування: з чого почати свою кар'єру у новій галузі
З чого розпочати вивчати програмування? Перш ніж робити перші кроки, варто докладніше дізнатися про можливі методи та пропозиції. Що таке програмування насправді? Як навчитися програмувати з нуля? З чого розпочати навчання? Сучасний курс Mate academy з програмування — це можливість опанувати нову галузь без зайвих витрат.

Незалежно від того, що спонукало зайнятися програмуванням IT-індустрія чекає на співробітників. Шляхів розвитку багато, яке рішення обрати? Вибір мови програмування для початку може бути складним завданням.

І питання множаться з кожним кроком:

  • Як програмувати?
  • З чого розпочати навчання програмування?
  • Програмування для початківців?


Це лише деякі фрази, які найчастіше зустрічаються у пошукових системах. Проте відповіді не такі прості, тому що їх так багато, що часто важко бути впевненим, які із них правильні.

Що таке програмування?

Програмування — це, згідно з визначенням, процес створення комп'ютерної програми, яка виконує певні завдання. Все міститься у початковому коді, який має бути написаний однією з мов програмування. Скільки існує мов? Ймовірно, перерахувати всі неможливо, тому що світ нових технологій — це живий, динамічний організм, але можна припустити, що зараз існує близько 700 активних мов програмування.

При цьому серед них всього 50, в яких реально працюють фахівці. При виборі можна орієнтуватися на рейтинг популярності. Вони створюються з урахуванням думок самих розробників, і навіть роботодавців.

Чому варто вивчати програмування?

Найкращий спосіб дізнатися, чи підходить програмування конкретній людині, це просто зіткнутися з деяким кодом. Завжди такий практичний спосіб дає набагато кращу відповідь, чи це хороша ідея взагалі. Так легко знайти свій шлях. Проте теоретична підготовка теж буде корисною, навіть якщо йдеться про абсолютні засади. Як знайти час на все це? Як влаштувати своє життя, щоб узагалі мати можливість займатися цією наукою? Чому взагалі варто вивчати програмування?

Розробка ПЗ

Програмування схоже на інші науки і цифрова революція вже давно стала фактом. Людей оточують пристрої, програми, коди, які буквально ширяють у повітрі (Wi-Fi, Bluetooth). Той, хто це усвідомлює, і хто має базові знання про їхню роботу, має сьогодні більш стійке становище на ринку праці та й у всьому світі. І якщо такий спеціаліст ще вміє створювати програми, він має шанс зайняти справді гарне місце під сонцем.

Важливо відзначити, що вся ІТ-індустрія постійно розвивається. Тому кожен, хто приєднується до неї, не має іншого вибору, крім як рости разом з нею. У цьому контексті програмування для початківців можна вважати розумним кроком до стабільнішого майбутнього.

Автор: Артем Кондратюк, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 05.02.2022 | Переглядів: 1224 | программирование, Программист, профессия

Читайте також на цю тему: