Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2011 » Август » 2 » 14:46:30

В Житомире протестуют против политического давления на инакомыслящих. ФОТО

02.08.2011, 14:46:30 4935 51
В Житомире протестуют против политического давления на инакомыслящих. ФОТО

Сегодня 2 августа Житомирская организация ВО «Свобода» провела, под стенами облгосадминистрации, митинг протеста против политических репрессий.

В акции протеста приняли участие около 100 активистов, которые, по их словам, пришли поддержать бывших чиновников, ставших жертвами нынешнего режима.

Как сообщили «Журналу Житомира», в мероприятии также участвовали другие оппозиционные политические силы.

Председатель Житомирской городской организации ВО «Свобода» Валентин Стойко в своем выступлении отметил, что терпение украинцев, в отношении притеснений политического характера, не безгранично.

- Ведь все мы прекрасно понимаем, что сегодня затрагивается политика, а завтра экономика. Эта банда может прийти и забрать у нас все. Завтра любой может оказаться за решеткой. Мы не позволим воплотить в жизнь такие циничные сценарии власти, - заявил Валентин Стойко.

Собравшиеся свободовцы выкрикивали лозунги: «Банду прочь!», «Власть идиотов судит патриотов». В руках участников были плакаты с надписями: «Нет - политическим репрессиям», «Требуем остановить политическое судилище».

Кроме того, на митинге было распространено заявление депутатов местных советов от ВО «Свобода» Житомирской области о прекращении политического давления на инакомыслящих.

На основании указанного заявления, свободовцы инициируют обращение к Президенту Украины, в котором просят Виктора Януковича немедленно отреагировать на произвол, совершаемый по отношению к "неугодным властям" людям.


Текст заявления

Ми, депутати місцевих рад Житомирщини від Всеукраїнського об’єднання «Свобода», вкрай занепокоєні ситуацією, що склалась в Україні. Повідомлення про переслідування та арешти екс-посадовців та українських патріотів не сходять з екранів телевізорів.

Є підстави стверджувати, що до цих осіб законодавство вживається вибірково. Якщо Україна одна для всіх, Конституція одна для всіх, то і відповідальність повинна бути однакова. Але сьогодні українці живуть наче в колонії, де існують режим і правила, установлені окупантами-колонізаторами. І це в державі, яка цьогоріч святкує 20-і роковини Незалежности! Завдяки чинній владі всі демократичні свободи і волевиявлення, гарантовані Конституцією, перестають бути не тільки реальністю, а й мрією патріотів України. Бо існує чітка позиція – або ти з нами, або проти нас! Якщо проти – тебе знищують. Спочатку морально, потім економічно, зрештою – фізично. Так, саме фізичними стають розправи з політичними опонентами теперішнього устрою, інакше як назвати виклики на допити в силові структури, грубі та безпідставні саджання в СІЗО, прослуховування телефонних розмов, міліцейські перевірки та прокурорську "пильну увагу" до наших колег? Причому, уже немає різниці чи це на сході, чи в центрі або на заході України – репресії всюди однакові, за одним шаблоном.

Прикладів безліч. Молоді Ганна Сінькова, Едуард Андрущенко на власному досвіді відчули, що таке "політичні" ґрати. Відкриті десятки кримінальних справ проти українців, після, так званих, подій 9 травня за ґратами опинилися вісім українських патріотів, серед них наші колеги, обранці народу до Самбірської районної ради Львівської області Володимир та Михайло Коваліви, депутат Пустомитівської районної ради Львівської області Степан Підкуймуха. Хоча саме святкування тих подій з червоним прапором було визнано неконституційним, тобто незаконним. З метою перешкоджання ефективності місцевого самоврядування постійно викликаються на допити керівники найбільших депутатських фракцій на Львівщині: обласної ради – Ірина Сех та міської – Руслан Кошулинський. Це не поодинокі випадки, це – система. Вдумайтесь тільки: за пошкодження незаконно встановленого боввана тиранові Йосипу Сталіну в Запоріжжі до цих пір судять людей. Були затримані та доправлені до райвідділків міліції та СІЗО на різні терміни Віталій Подлобніков, Юрій Гудименко, Ігор Артюшенко, Андрій та Пилип Стемпіцькі, Василь Лабайчук, Роман Хмара, Дмитро Ярош, Андрій Тарасенко, Ростислав Винар, Сергій Борисенко. А між іншим, рішенням ОБСЄ сталінізм прирівняно до нацизму. Спорудження погруддя тиранові визнано незаконним.

Продовжується суд щодо руйнування пам’ятника Лєніну в Києві. Микола Коханівський, Олександр Задорожний, Іван Срібний, Богдан Франт. За що судять цих людей? Лише за любов до України. Всі ці приклади свідчать про надзвичайну вибірковість нашого правосуддя, хоча стаття 24 Конституції гарантує рівні права і свободи громадянам незалежно від політичних переконань. У зв'яку з цим наші колеги із Львівської міської ради публічно виступили проти політичних репресій.

Ми переконані, що ці факти руйнують основу для рівноцінних та рівноправних відносин України з Евроспільнотою. Саме в Европарламенті вперше було сказано про факти політичних репресій в Україні. Багато европолітиків вже починають порівнювати Україну з Білоруссю. Факти переслідування опозиції можуть негативно відбитись на економіці держави. Тим паче, коли суттєво зменшився експорт українських товарів в сусідню Росію, зумовлений із підняттям російською владою експортного мита. Фактично, Україна стала залежною від одного з найбільших у світі ринків збуту для наших товарів – Евросоюзу.

Звертаємо Вашу увагу, що менше року залишається до старту ЕВРО-2012. Дуже не хочеться, щоб європейські туристи їхали сюди як в поліційну державу, або взагалі надавали перевагу сусідній демократичній Польщі.

Ми, депутати місцевих рад Житомирщини від Всеукраїнського об’єднання «Свобода», виступаємо проти вибіркового застосовування закону щодо екс-посадовців та українських патріотів. Закликаємо припинити всі політичні переслідування інакодумців. Вимагаємо від влади вжити термінових заходів для того, щоб зняти з України тавро авторитарної держави, в якій знищується демократія. Закликаємо депутатів всих місцевих рад України ухвалити відповідне звернення до Президента України задля протистояння окозамилюванню влади, яка під виглядом правосуддя провадить політичні розправи.

Сьогодні ми заявляємо: досить знущань над українцями, досить політичних репресій та політичного тиску на патріотів нашої держави – терпець українця унікальний, але не безмежний.

Голова Житомирської міської організації ВО «Свобода», депутат Житомирської міської ради Валентин Стойко

Керівник фракції ВО «Свобода» в Житомирській районній раді Сергій Крутій

Керівник фракції ВО «Свобода» в Богунській районній раді м. Житомира Михайло Сліпченко

Керівник фракції ВО «Свобода» в Олевській міській раді Віктор Коц

Голова Новоград-Волинської міської організації ВО «Свобода», депутат Новоград-Волинської міської ради Олександр Захарчук

Голова Корольовської районної організації ВО «Свобода» м. Житомира, депутат Корольовської районної ради міста Житомира Максим Вілівчук




http://img.zhzh.info/_ph/1/2/18459349.jpg


http://img.zhzh.info/_ph/1/2/100608315.jpg




http://img.zhzh.info/_ph/1/2/121076752.jpg

Тэги: Крутий, Житомир, митинги, ВО Свобода

Схожі новини:


Комментариев: 51
yanfel
1 Полевой (yanfel)   • 14:50:16, 02.08.2011 [Материал]

ПРотестуй,не ПРотестуй всё равно получишь ...."покращення"!!!
bandershtat
2 bandershtat (bandershtat)   • 15:16:51, 02.08.2011 [Материал]

нічого нехай влада не звертає уваги НІНАЩО а весною подивимося на виборах хто кого. з Тимошенко зроблять "мученецю", їм сажати прикола не має, бо потім за неї як за обездолену проголосують і реабілітують, а от умовно це да у них один вихід - судимість і на вибори не ходок. Нічьо ми ещо паглядім хто кого. Земля кругла, час йде швидко!!!!
boka
3 житомир (boka)   • 15:45:10, 02.08.2011 [Материал]

А скільки плать за постоять з плакатиком штабної роботи - за гоину стояння? Може, я теж вийду. Де брати плакати?
HOOLIGAN
4 ¤Правый¤ (HOOLIGAN)   • 15:50:12, 02.08.2011 [Материал]

<... в своем выступлении отметил, что терпение украинцев, в отношении притеснений политического характера, не безгранично.>

А то шо будет???....
Lisa111
6 Роман (Lisa111)   • 16:12:11, 02.08.2011 [Материал]

Если долго терпеть, то мочевой пузырь лопнет! :-)
boka
5 житомир (boka)   • 15:50:28, 02.08.2011 [Материал]

"Фактично, Україна стала залежною від одного з найбільших у світі ринків збуту для наших товарів – Евросоюзу". А скільки ж товарів укр поставляється в ЄС? Швидше Укр стала хорошим полем для збуту з зруб країн всякого лайна, що є на прилавках сьогодні. Про що мова, захисники злодійки міжнародного рівня?
3DSchuminator
7 Michael Schumacher (3DSchuminator)   • 16:15:55, 02.08.2011 [Материал]

Да ладно, у всех свое хобби. Кто-то марки собирает, кто-то с плакатами орет. Уже хорошо что малолетки из онлайн экшон-эрпогэ повылазили и быдлоконтактов, на воздух свежий :)
БандЕрос
8 ЕросБандерос (БандЕрос)   • 16:38:40, 02.08.2011 [Материал]

Чому мітинги БЮТа проводять лише коли приїздить Пашинський? Чо у нього портфель з грошима?
SteamRoller
9 Михаил (SteamRoller)   • 16:39:55, 02.08.2011 [Материал]

>>Є підстави стверджувати, що до цих осіб законодавство вживається вибірково.

>>Прикладів безліч. Молоді Ганна Сінькова, Едуард Андрущенко на власному досвіді відчули, що таке "політичні" ґрати.

А что, ещё кто-то жарил яичницу на Вечном огне, ломал памятники, а их отпустили? Ну, примеры "выбирковости" интересно бы увидеть.

Или ваши "страдальцы" этого не делали?
Закон нарушали? Чего тогда плакать?
Юрко
19 Юрій Градовський (Юрко)   • 19:56:05, 02.08.2011 [Материал]

Приклади вибірковості, кажете... Сквира, Київської області - погруддя Шевченка, Вінниця - пам'яник Українським Січовим Стрільцям, Білгород-Дністровський Одеської - меморіал жертвам Голодомору...
SteamRoller
31 Михаил (SteamRoller)   • 08:42:40, 03.08.2011 [Материал]

И что, всех виновных отпустили, хотя на них были неопровержимые доказательства?
Где можно с делами ознакомиться?
Юрко
33 Юрій Градовський (Юрко)   • 09:32:51, 03.08.2011 [Материал]

А винних ніхто і не шукав - повідомили, що це для цієї влади неважливо.
SteamRoller
36 Михаил (SteamRoller)   • 12:34:03, 03.08.2011 [Материал]

Дело по факту возбуждено?
Закрыто? На каком основании? По указанию сверху? Докажете?

То есть, вы в доказательство избирательности приводите случаи, когда неизвестно кто нарушил закон - и его не нашли - и сравниваете с совершенно ясным случаем, когда нарушителя задержали на месте, с поличным, он вину признаёт.
И что, теперь его отпускать? Потому, что кто-то где-то не смог отыскать другого нарушителя?
one
37 Один Житомирянин (one)   • 12:41:32, 03.08.2011 [Материал]

То-есть вышеуказанные памятники сами развалились и никто не виноват? Ну да, ну да.
SteamRoller
38 Михаил (SteamRoller)   • 16:10:41, 03.08.2011 [Материал]

>>То-есть вышеуказанные памятники сами развалились и никто не виноват? Ну да, ну да.

Где я такое писал? Не надо за меня придумывать.
Юрко
40 Юрій Градовський (Юрко)   • 21:20:43, 03.08.2011 [Материал]

А "наша" міліція і не розшукує злочинців. Вона відверто заявляє, що ці руйнування для неї МАЛОЗНАЧИМІ. Тому припускаю, що і пам'ятники червоним ідолам є малозначимими. Чи у нас все ж вибіркове правосуддя?
ПривидзГаю
42 Патріот (ПривидзГаю)   • 09:58:30, 04.08.2011 [Материал]

Як скаже влада так міліція і зробить, а без вказівки влади міліції чхати на пам'ятники.
SteamRoller
10 Михаил (SteamRoller)   • 16:45:22, 02.08.2011 [Материал]

>>Відкриті десятки кримінальних справ проти українців, після, так званих, подій 9 травня за ґратами опинилися вісім українських патріотів... Хоча саме святкування тих подій з червоним прапором було визнано неконституційним, тобто незаконним.

Вот я на видео видел, как некто в чёрной маске бросал в автобус горящий предмет.
Что, если в автобусе был "неконституционный" красный флаг, это оправдывает бросающего?

Теперь за нарушение закона (хулиганство, как минимум - а то и покушение на здоровье/жизнь) не нужно наказывать?
Lisa111
11 Роман (Lisa111)   • 17:16:52, 02.08.2011 [Материал]

Почитал сейчас про Ганну Синькову:
"Метою акції був протест проти нецільового використання природного газу, який спалюється."
Бред редкостный. Отмазка для тупых.
Люди, которым поставлен этот памятник как то не думали о "нецелевом использовании" своих жизней, когда Родину освобождали. Так что газ тут не причём, это в душу ветеранам плюнуть хотела и сделала. Я за максимальный срок наказания.
winni
30 winni (winni)   • 06:46:01, 03.08.2011 [Материал]

,,Метою акції був протест проти нецільового використання природного газу, який спалюється."

теория о моральных уродах в свете новой политики,наверное
так все таки легче обьяснять ,,несвидомим,, свое моральное убожество -на данном етапе
вдруг кто поверит,,,
1-10 11-19
Оголошення на ЖЖ інфо: