Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Місто і життя » 2015 » Июль » 2 » 14:58:57

Підготовчий етап щодо впровадження в Житомирі програми «електронне місто» на стадії завершення     Реклама  

02.07.2015, 14:58:57 4060 6
Підготовчий етап щодо впровадження в Житомирі програми «електронне місто» на стадії завершення

Підготовчий етап щодо впровадження в Житомирі програми "електронне місто" на стадії завершення.

Про це розповів перший заступник міського голови Сергій Сухомлин під час обговорення рішення міської ради "Про затвердження програми "е-Місто" на 2015-2017 роки".

Переваги впровадження такої програми очевидні, констатує Сергій Сухомлин, на першому етапі впровадження даної програми буде введено повноцінний електронний документообіг, що зможе значно покращити життя мешканців Житомира.

"Електронна система документообігу, як показав досвід Вінниці знімає, фактично, 90% паперової переписки. Для прикладу: людина, яка звернулась в міську раду до голови, чи депутата зі своєю проблемою, чи до когось з заступників, система автоматично зафіксує це звернення і за ним буде здійснюватись подвійний контроль: сама людина бачитиме проходження своєї заявки і керівник контролюватиме стан виконання заявки від мешканця. Таким чином покращується комунікація з житомирянами, їм не доводиться витрачати час на біганину між кабінетами, поки формується відповідь і людина не відволікається від своїх звичних справ".

У Вінниці програма електронного міста працює вже 4 роки. Досвід сусіднього обласного центру показує, що завдяки" е-Місту" вдалося скоротити штат на 22%, відповідно і бюджетні кошти. Також, ще одним етапом впровадження електронного міста - є створення інформаційного порталу Житомира, завдяки якому кожному мешканцю буде  доступна інформація щодо проведення конкурсів в стінах міської ради, тендерів, бюджету та ін.

Андрій Карташов, представник ВГО "Центр підтримки громадських ініціатив" висловив вдячність Сергію Сухомлину за підтримку електронного врядування в місті Житомирі, а також зазначив: "Сформувавши правильно технічне завдання, та планово його реалізувавши - Житомир увійде в п'ятірку міст, які працюють за принципом електронного врядування".
 
Загалом, у міські раді впровадити перші два етапи: інформаційний портал та електронний документообіг планують вже до кінця року.














Тэги: Сухомлин, Житомир, электронный город

Схожі новини:


Комментариев: 6
Dimyand
1 Dimyand (Dimyand)   • 16:07:12, 02.07.2015 [Материал]

ЧИСТЕ місто вже зробили,
ЄВРОПЕЙСЬКЕ місто теж вже зробили,
Залишилось тільки ЕЛЕКТРОННЕ зробить.
Та тільки ж ви не забудьте й ЕЛЕКТРОННИХ житомирян поробить - таких щоб не їли, не пили, не хворіли, не жалілися і не потребували покращення життя!

Пане Сукаблін не потрібно бігти навипередки всієї Європи, зробіть щось менш грандіозне але ДОВЕДЕНЕ ДО ЛАДУ. Наприклад питання маршруток, собак, сміття, якості води і каналізації, тощо.
Admiral8
3 Papa (Admiral8)   • 20:53:02, 02.07.2015 [Материал]

"Наприклад питання маршруток, собак, сміття, якості води і каналізації, тощо"

на это надо десятилетия. они не успеют физически, потому что у корыта всего 5 лет будут и все. Я уже молчу о том что денег нету. руководить не так просто как кажется, они сами в шоке от ситуации, типа как кличко охренел когда попал на трон :)
Clever
4 Олег (Clever)   • 22:05:30, 02.07.2015 [Материал]

А що Ви корисного в житті зробили? Маршрутки,сміття,собаки,каналізація та інше не вирішуються швидко. Треба повноваження та команда.
Yur4ik61
2 Yurik (Yur4ik61)   • 17:24:02, 02.07.2015 [Материал]

Дайош вай-вай в тролебусах!
Fedya
5 jose (Fedya)   • 17:29:33, 03.07.2015 [Материал]

за столом типа программеры-внедрялы собрались?
Admiral8
6 Papa (Admiral8)   • 22:49:26, 03.07.2015 [Материал]

недавно обратил внимание на фразу "продуктивна бесiда". до сих пор не могу ее разгадать. такое бывает?
Оголошення на ЖЖ інфо: