Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2017 » Июнь » 21 » 10:18:51

У Житомирській обласній раді готують проект рішення по «нічийних» лісових ділянках

21.06.2017, 10:18:51 3277 2 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
У Житомирській обласній раді готують проект рішення по «нічийних» лісових ділянках

Постійна комісія обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села 20 червня розглянула питання передачі у користування спеціалізованим лісогосподарським підприємствам вкритих лісом земель запасу, полезахисних смуг та шляхи їх господарського використання.

Про це "Журналу Житомира" повідомляє прес-служба Житомирської обласної ради. 

«Це питання вже неодноразово виносилося на засідання постійних комісій. Депутатам потрібно прийняти відповідальне, державницьке рішення, щоб  можна було вирішити долю безхазяйних лісових ділянок. Через те, що полезахисні лісосмуги не перебувають у користуванні,  дерева незаконно вирубують, потім випалюють деревне вугілля. Будемо проводити спільну нараду з обласною адміністрацією та з районами, аби врешті-решт навести лад з лісами», - зазначив голова обласної ради Володимир Ширма.

В. о. начальника головного управління Держгеокадастру в Житомирській області Сергій Козаков розповів депутатів про лісову ситуацію в області. Зокрема, на Житомирщині нараховується 85 тис га земель лісогосподарського призначення, які перебувають у користуванні лісогосподарських підприємств, але на них належним чином не оформлено відповідну документацію. Він наголосив на тому, що підприємствам потрібно активніше вживати заходів для оформлення прав користування на ці землі.

Крім того, більше 45 тис га земель сільськогосподарського призначення із земель запасу, які заліснені природним шляхом внаслідок їх не використання та 3,5 тис га полезахисних лісосмуг, що відносяться до земель сільськогосподарського призначення, - є безхазяйними. Внаслідок того, що полезахисні лісосмуги не мають постійного користувача, їх незаконно вирубають, і вони втрачають свою основну функція – захист ґрунтів від водної та вітрової ерозії, підвищення врожайності сільськогосподарських культур. Але наразі на законодавчому рівні не вирішено питання, хто має охороняти та утримувати їх у належному стані.

Водночас у Романівському районі знайшли вирішення проблеми безхазяйних полезахисних лісосмуг. Там створили комунальне підприємство, провели інвентаризацію лісосмуг, в управлінні лісового та мисливського господарства отримали лісовий квіток, уклали договори з сільськими та селищними радами і на їхнє замовлення здійснюють усі необхідні санітарно-оздоровчі заходи. Більше того, частину лісопродукції підприємство має можливість реалізовувати, і за ці кошти частково покриває витрати на здійснення робіт.

За результатами роботи постійної комісії, депутати рекомендували підготувати на чергову сесію обласної ради звернення до районних рад та адміністрацій, ОТГ щодо використання земельних ділянок запасу, вкритих лісовою рослинністю, полезахисних смуг та забезпечення їх господарського використання. У зверненні рекомендується вивчити досвід Романівського району щодо створення спеціалізованого комунального лісогосподарського підприємства та розглянути можливість створення таких підприємств на місцях.


















Тэги: облсовет, лес, Житомирщина

Схожі новини:


Комментариев: 2
AlexIvanov
1 Alex Ivanov (AlexIvanov)   • 11:59:00, 21.06.2017 [Материал]

Смотрю я на основную массу депутатов и думаю, что близится ваш конец.
kolvich
2 Nikolay (kolvich)   • 12:46:50, 21.06.2017 [Материал]

Вы угадали,с такими пенсионный возраст можно и до восьмидесяти поднимать.Насчет конца,то не их конец близится,а всего того к чему они прикасаются.
Оголошення на ЖЖ інфо: