Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2018 » Март » 29 » 16:54:47

Воспитательницу, которая в соцсети оскорбляла детей с синдромом Дауна, решили не наказывать

29.03.2018, 16:54:53 7110 4 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Воспитательницу, которая в соцсети оскорбляла детей с синдромом Дауна, решили не наказывать

Воспитательница, которая ранее некорректно высказалась в адрес детей с синдромом Дауна в социальной сети, понимает, что была не права и извинилась... но, только перед заместителем мэра. Об этом сообщила заместитель городского головы Житомира Виктория Краснопир.

Во время рабочего визита в специальный центр развития ребенка санаторного типа №41, который состоялся 28 марта, заместитель городского головы пообщалась с воспитательницей, информирует Вголос.Zt.
 

«Коментар працівниці збурив громадськість і викликав суспільний резонанс. Він був розміщений під дописом на сторінці Житомирської міської ради у соціальній мережі Facebook. Людей обурило саме те, що людина, яка є працівником освітянської сфери, не сприймає поняття інклюзії. Я хочу сказати, що у Житомирській міській раді загалом, і в сфері освіти зокрема чітко розуміють, що таке інклюзія, як треба ставитися до людей з особливими потребами. Це все-таки людський фактор. Я сьогодні виїхала у цей дитячий дошкільний заклад і мала нагоду поспілкуватися з цією жінкою, пояснила, що саме викликало таке обурення людей. На жаль, такі випадки трапляються. Потрібно сказати, що вона абсолютно розуміє на сьогоднішній день, що була не права. Вона принесла свої вибачення. Я попросила її також знайти можливість вибачитися перед громадою міста. Тому ми вважаємо, що цей інцидент вичерпаний. Сподіваюся, що в майбутньому таких інцидентів не буде. Бо захід, який проводила міська рада 21 березня, був спрямований саме на те, щоби показати – всі ми різні, але всі ми рівні», – сказала Виктория Краснопир.


По ее словам, меры дисциплинарного воздействия в отношении работницы или вопрос возможного увольнения не рассматривались.

«В закладі проведені збори, на яких це питання було розглянуто. Відповідно з людиною провели роботу. Хочу сказати, що ніяких заходів дисциплінарного впливу або питання можливого звільнення на даний час не розглядалися. Людина отримала попередження і, звичайно, що ми в подальшому будемо придивлятися до специфіки роботи», – сообщила заместитель городского головы.

Относительно цели визита в садик – чиновница объяснила, что такие рабочие выезды осуществляются с целью ознакомления с работой учреждений, обследования состояния дел по питанию детей, условий их пребывания в детсадах.
 

«У Житомирському спеціальному центрі розвитку дитини санаторного типу №41 функціонують басейн, фізіотерапевтичні кабінети, класи образотворчого мистецтва, художньої праці, англійської мови, кабінет психолога, логопедичний пункт, хореографічна студія та різні гуртки. Тут у 14 групах виховується 415 дітей. Садочок затишний, меню, забезпечення продуктами та стан харчоблоку зауважень у мене не викликали», – отметила Виктория Краснопир.


Напомним, ранее в Житомире возник скандал из-за оскорбительных высказываний о детях с синдромом Дауна.

 

"Она передо мной извинилась". Заммэра Житомира Виктория Краснопир решила не наказывать воспитательницу,
которая оскорбляла детей с синдромом Дауна

Тэги: Житомир, Детсад, дети, горсовет, синдром Дауна

Схожі новини:


Комментариев: 4
ОЧЕНЬ
1 Больно_за_родной_город (ОЧЕНЬ)   • 17:21:11, 29.03.2018 [Материал]

Первое : она никого не оскорбляла ! (Читайте внимательней)
Второе: извинилась она только из-за страха увольнения !
Третье: она не поменяла при этом своего мнения , что является самым важным !
Четвертое : ИХМО давно пора наказать житомирскую мерию ! Постольку эти наемные менеджеры очень плохо справляются со своими обязанностями!
Полевая
2 Василий (Полевая)   • 08:33:43, 30.03.2018 [Материал]

Сами накрутили-сами замяли?!
Юрко
3 Градовський (Юрко)   • 09:46:00, 30.03.2018 [Материал]

Отже звільнити треба це чудо краснопір, яке перепрацювало вже у всих інстанціях, разом з нею - і Арендарчука
Cobalt
4 Cobalt (Cobalt)   • 11:14:56, 31.03.2018 [Материал]

Напомнило мне старый анекдот:
Мент подходит к мужику, который сцыт прямо на улице и говорит:
- А ну спрячьте и прекратите!
Мужик спрятал, но не прекратил.
Оголошення на ЖЖ інфо: