Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2018 » Июнь » 12 » 12:18:09

У Житомирському обласному перинатальному центрі реконструювали пологове відділення

12.06.2018, 09:54:47 8148 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
У Житомирському обласному перинатальному центрі реконструювали пологове відділення

У Житомирському обласному перинатальному центрі Житомирської обласної ради 12 червня відкрито реконструйоване пологове відділення з індивідуальним пологовими залами. Тут будуть функціонувати 7 пологових залів, операційна та зал для проведення передчасних пологів.

Оглянути оновлене відділення приїхали голова обласної ради Володимир Ширма, голова облдержадміністрації Ігор Гундич, депутати обласної ради Євгеній Жабокрицький, Ігор Сабадаш, Тарас Собко, Юрій Довгополий, Олег Дзюбенко, - повідомляє прес-служба Житомирської обласної ради.

Головний лікар центру Юрій Вайсберг провів коротку екскурсію, показавши шлях, який проходить породілля - від прийомного відділення до післяпологових палат.

Загалом на проведення ремонтних робіт та закупівлю медичного обладнання з обласного бюджету було виділено 1 млн.грн, за рахунок спонсорської допомоги придбано меблі та інше устаткування на суму 320 тис.грн.

Як поінформував Юрій Вайсберг, у центрі завершується впровадження медичної інформаційної системи «Доктро Елекс», яка розроблена для автоматизації ключових позицій роботи закладу: реєстратури, робочого місця лікаря, лабораторії, діагностики, звітності та менеджменту.
 

«Це місце можна вважати святим – тут за весь час існування закладу народилось понад 52 тисячі діток», - зазначив Володимир Ширма та вкотре наголосив, що медична галузь для депутатського корпусу 7 скликання є пріоритетною. «Можу вас усіх запевнити, що це не останнє відкриття в обласних медичних закладах. До кінця року ми ще не раз з вами побачимося», - звернувся до присутніх журналістів голова обласної ради.


 

 Довідково: У рамках реалізації Національного проекту «Нове життя»  в Житомирській області був створений обласний перинатальний центр. 30% всіх пологів області відбувається в центрі, майже кожна третя вагітна області консультується під час вагітності в консультативно-діагностичному блоці закладу.

За час існування обласного перинатального центру, починаючи з 2004 року, в консультативно-діагностичному блоці проконсультовано 478 730 жінок та дітей. Більше половини (61 %) - це жінки із районів області.

В стаціонарі проліковано 66 747 вагітних, роділь, породіль. Проведено 51691 пологи,  народилося 52348 дітей. З загальної кількості народжених дітей 225 – це діти масою 500-999 гр., і 530 дітей масою 1000-1499 гр. Вони потребували висококваліфікованої неонатологічної допомоги із застосуванням сучасного обладнання та медикаментів. Щороку з обласного бюджету виділяються кошти на закупівлю медичних препаратів (сурфактантів) для профілактики дихальних розладів у новонароджених. Виживаність дітей масою 500-1499 гр. складає 87%, що відповідає світовим стандартам.

Особливості діяльності центру: 

- перші в Україні організували допомогу новонародженим  відповідно до світових стандартів;

- центр є провідним закладом з впровадження сучасних перинатальних технологій;

- акушерсько-гінекологічна та неонатологічна допомога  здійснюється у згідно з сучасними світовими стандартами та доказовою  медициною;

- перший  в Україні заклад, у якому для лікування новонароджених використовується метод краніоцеребральної гіпотермії.

Надання акушерської і неонатологічної допомоги потребує постійного оновлення обладнання, створення комфортних умов для перебування вагітних, роділь, породіль. Тому упродовж 2017-2018 років проведено ремонт і реконструкцію пологового відділення з індивідуальними пологовими залами


житомир перинатальний центр 18
житомир перинатальний центр 4
житомир перинатальний центр 1
житомир перинатальний центр 2
житомир перинатальний центр 3
житомир перинатальний центр 5
житомир перинатальний центр 7
житомир перинатальний центр 6
житомир перинатальний центр 8
житомир перинатальний центр 10
житомир перинатальний центр 12
житомир перинатальний центр 11
житомир перинатальний центр 14
житомир перинатальний центр 15
житомир перинатальний центр 13
житомир перинатальний центр 16
житомир перинатальний центр 19

Тэги: роддом, перинатальный центр, медицина

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: