Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Місто

Пологи в воді є дуже популярними у Європі

Автор: Дар'я Войташевська, 14.10.2020, 07:48:30 Пологи в воді є дуже популярними у Європі
Як тільки будь яка дівчина, жінка, задумується над вагітністю, згадується велика кількість як приємних наслідків, так і не дуже… В першу чергу, молоді дівчата побоюються самого процесу народження дитини, адже багато хто каже, що це боляче, що можливе хірургічне втручання в разі чого, розриви і т. д. Усе це неабияк лякає, проте, станом на сьогоднішній день існує велика кількість варіантів того, як полегшити процес народження дитини.

Одним з таких є пологи в воді, що є дуже популярними у Європі. У більшості прогресивних пологових будинків є спеціальні ванни, що необхідні для такого виду пологів, з 2010 року такі є і в Житомирі. Вода, як природний спазмолітик, допомагає жінці розслабитися, а це не тільки приємно, а й корисно під час пологів. Родові шляхи розслаблюються, полегшуючи просування дитини. Водне середовище надає жінці можливість вибирати будь-яку зручну для неї позу, найкращим чином розслаблятися між переймами, відпочивати перед наступними скороченнями, допомагаючи економніше витрачати сили, сконцентруватися.

Як вже було згадано раніше, пологи у воді повинні проводитися у спеціальній ванні, що матиме можливість змінювати температурний режим, для максимально комфортних умов для жінки та забеспечити постійну циркуляцію води. Якщо керуватися інформацією, що надають форуми і сайти які обёєднують усіх кому цікава ця тема, думки лікарів, стосовно таких пологів, розділяються: деякі вважають, що це хороший варіант, так як дитина 9 місяців знаходилася у водному середовищі і що її поява на світ, таким чином, буде більш фізіологічно правильною, а інші ж невпинно говорять про недоліки здійснення родового процесу у воді.

Велика кількість лікарів впевнена, що як раз то навпаки, якщо навіть жінка і прийме рішення народжувати у воді, то перебувати там вона має лише до того моменту, поки не покажеться голівка, аргументуючи це тим, що людині не властиво дихати під водою і дитина може захлинутися. Крім того, противники водних пологів часто говорять про те, що воду потрібно змінювати чи не кожні 3 години, так як вода стигне і в ній може початися процес розмноження кишкової палички.

Як і у будь якому питанні, під час його вивчення та обговорення виникає багато «за» і «проти». Саме тому, перед тим як приймати рішення: «Народжувати в воді, чи ні?» - варто проконсультуватися зі спеціалістами та врахувати особливості свого органнізму.
Автор: Дар'я Войташевська, редактор рубрики "Місто" на ЖЖ.info
Місто | 14.10.2020 | Переглядів: 1774 | медицина, перинатальный центр, роды

Читайте також на цю тему:

Коментарів: 0