Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Гормони, що відповідають за репродуктивну систему

Автор: Сергій Ковальчук, 30.10.2019, 15:19:38 Гормони, що відповідають за репродуктивну систему
Сьогодні все більше пар страждають через проблеми із заплідненням. Головним чинником такої проблеми є гормони. Для того щоб оцінити свої шанси на вагітність, варто здати аналізи на певні гормони. Якщо мова йде про жінку, то матеріал мають брати у певні дні циклу. Саме тому без консультації лікаря в такому процесі не обійтись.

Записатися на консультацію до висококваліфікованого лікаря можливо на сайті клініки Альтернатива https://alternatyva.clinic/.

Організація надає широкий спектр послуг, що направлені на відновлення здоров’я чоловічої та жіночої репродуктивної системи. Ефективність лікування забезпечена досвідченістю та відповідальністю лікарів, сучасним високотехнічним обладнанням та індивідуальним підходом до кожного пацієнта. Лікарі клініки здатні допомогти навіть в найскладніших випадках безпліддя. Пацієнтка супроводжується лікарем від діагностики і до пологів. На офіційному сайті клініки Альтернатива можливо записатись на прийом, ознайомитись зі списком послуг та лікарів, дізнатися про діючі акції та почитати відгуки попередніх пацієнтів.

Гормони є вважливою речовиною, що впливає на функціонування органів та тканин. Нестача або надлишок певних гормонів в організмі жінки можуть викликати ряд захворювань: безпліддя, цукровий діабет, надмірна вага і тому подібні. Гормони, які відповідають за функціонування репродуктивної системи називаються статевими. Вони, також, впливають на прояви статевих ознак. Про порушення гормонального балансу свідчать нерегулярний цикл місячних, мізерні, або навпаки, рясні менструальні виділення, неможливість завагітніти або виносити дитину.
 

Варто розібратися яку роль грає кожен статевий гормон:

  • ФСГ. Стимулює ріст та дозрівання фолікулів, що приводить до виникнення овуляції;
  • ЛГ. Ця речовина викликає овуляцію та сприяє формуванню жовтого тіла;
  • Пролактин. Гормон грає ключову роль у розвитку молочної залози та забезпеченні процесу лактації;
  • АМГ. Його рівень в крові свідчить про рівень репродуктивності яєчників. За допомогою нього можна вичислити кількість фолікул;
  • Прогестерон. Він виробляється жовтим тілом у другій фазі циклу. Саме він готує організм жінки до настання вагітності та підтримує цю вагітність;
  • Гормони щит одної залози. Існує цілий список гормонів, які виробляються цим органом та впливають на роботу репродуктивної системи жінки.
Автор: Сергій Ковальчук, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 30.10.2019 | Переглядів: 1465 | беременность, медицина, роды

Читайте також на цю тему: