Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Гаджети та технології

iPhone 15 Pro Max: 5 причин, через які його варто купити

Автор: Светлана Егорова, 18.09.2023, 13:29:50 iPhone 15 Pro Max: 5 причин, через які його варто купити

12 вересня компанія Apple презентувала нову лінійку смартфонів iPhone 15. З’явилась чудова можливість оновити мобільний пристрій. Особливу увагу привертає найпотужніша версія — iPhone 15 Pro Max. Саме в ній зібрані найсучасніші досягнення інженерів. Хоча вартість такого пристрою досить висока, є щонайменше 5 причин, чому варто його придбати.

Титанове покриття

Компанія вперше використовує цей метал для виготовлення корпусу. Це дало можливість зробити рамки максимально тонкими, завдяки чому екран займає значно більшу площу. Така зміна позначилась на оформлені, тому що сталь, яка використовувалась раніше, блищала. Завдяки титану корпус став матовим, з текстурованою поверхнею.

Виробник заявляє, що сплав використовується у створенні космічних кораблів. Важливою перевагою такого рішення, окрім міцності, є вага пристрою — всього 221 грам. Торішній iPhone 14 Pro Max важив 240 г, що на 8% більше. Але, не дивлячись на такі зміни, ціна Айфон 15 Про Макс не змінилася, якщо враховувати, що стартовий обсяг памʼяті — 256 ГБ. Цьогорічний смартфон названий найлегшим за всю історію випуску. Керування однією рукою стало зручнішим.

Телефото з 5-кратним зумом

Айфон практично витіснив більшість дзеркальних камер завдяки отриманню справжнього телеоб’єктива. 5-кратний зум має еквівалент 120 мм. Інженерам вдалося перетворити масивний елемент на камеру, як декілька монет завширшки. Завдяки цьому пристрій займає провідні позиції серед відомих камерофонів.

Кнопка «Дія»: більше можливостей

Хоча вважається, що новий елемент замінив перемикач звуку, це не зовсім так. Тепер кнопка стала більш функціональною, і користувач може закріпити за нею найпотрібнішу функцію та налаштувати її на свій лад. Action Button дозволяє перемикатися на:

  • режим фокусування;
  • ліхтарик;
  • лупу та багато інших опцій.


Якщо ви часто фотографуєте, перетворіть кнопку на миттєвий доступ до камери. Це зручно, бо швидкого доступу до програми під час блокування телефону поки немає.

Чип A17 Pro — більша продуктивність

Особливість процесора — у використанні 3-нанометрового техпроцесу. Центральний чип має 6 ядер. Два з них високопродуктивні, а інші чотири мають енергозберігальні властивості. Процесор обладнаний вбудованим 16-ядерним співпроцесором Neural Engine. За його допомогою працює штучний інтелект, який є необхідним для багатьох функцій. Окрема схема забезпечує взаємодію з новим роз’ємом USB Type-C. Цей чип перевершує попередні мобільні технології.

USB-C: універсальність і потужність

Користувачі давно очікували заміну стандартного роз’єму на USB-C. Завдяки йому збільшилась швидкість передавання даних. Тепер вона сягає 10 Гбіт/сек. З’явилась можливість під’єднувати різні накопичувачі до iPhone, наприклад зовнішній 4K-монітор. Швидкість заряджання значно збільшилась. Враховуючи ці параметри, iPhone 15 Pro Max можна назвати найпотужнішим зі всіх смартфонів Apple.

Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Гаджети та технології" на ЖЖ.info
Гаджети та технології | 18.09.2023 | Переглядів: 316 | Apple, iPhone 15 Pro Max, смартфон, телефон

Читайте також на цю тему: