Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Будинок та затишок

Обираємо обладнання для системи охорони та безпеки

Автор: Сергій Ковальчук, 26.01.2024, 17:53:11 Обираємо обладнання для системи охорони та безпеки

Надійно захистити приватне помешкання, офіс чи промисловий об'єкт допомагають системи охорони, сигналізації. Сучасні виробники пропонують широкий асортимент різноманітних компонентів, з яких можна створити охоронну систему з мінімальними фінансовими витратами. 

Як зібрати систему безпеки з нуля? 

Основу домашньої чи офісної системи безпеки складають такі компоненти: 

  • централі, 
  • датчики,
  • сигналізація.

Ці елементи можуть доповнюватися різноманітними аксесуарами, ретрансляторами сигналу, інфрачервоними бар'єрами. В магазинах, торгових центрах та інших громадських місцях можливе встановлення металодетекторів. 

Системи охорони та безпеки можуть бути пасивними та активними. Системи першого типу видають звуковий чи світловий сигнал при детекції несанкціонованого доступу. Активні охоронні системи автоматично подають сповіщення на пульт охоронної сигналізації. 

Найпростіша система безпеки та охорони включає датчики сигналізації – вони здійснюють цілодобовий моніторинг, подають сигнал на охоронний пульт, в разі спроби злому. Щоби власник системи отримував сповіщення при кожному спрацюванні, в системі обов'язково встановлюються контролери. Цей елемент відповідає за інтелектуальні операції, якщо точніше – за віддалений контроль, приймання та відправлення повідомлень на мобільні пристрої, збереження подій. 

На які компоненти охоронної системи звернути увагу? 

Починати вибір охоронної системи потрібно з покупки централі, адже саме до неї під'єднуються всі датчики та контролери. Найвідомішими виробниками централей вважаються:

  • ATIS,
  • Ajax,
  • MAKS,
  • U-Prox,
  • Ubiquiti.

На вітчизняному ринку найбільший попит має продукція українського бренду Ajax. Компанію було засновано в далекому 2011 році, основну ставку засновники робили на комплексний підхід. Інженери компанії створили повноцінну систему, з власним протоколом звʼязку, централлю, датчиками, можливістю виходу в хмарний сервер. 

В асортименті компанії представлені бездротові датчики, котрі реагують на рух, відчинення дверей та вікон, розбиття скла. 

Спочатку компанія не випускала власні централі, саме тому в асортименті з'явилися модулі, котрі дозволяли під'єднувати датчики до централей інших виробників.   

Для повноцінної роботи датчиків розроблено власний протокол Jeweller. Він гарантує дальність роботи до 2000 метрів, можливість працювати до 7 років від батарей. 

Сучасні централі бренду відрізняються винятковою функціональністю. Зокрема централь Ajax Hub 2 підтримує фотоверифікацію тривог. Централь може під'єднуватися одночасно до трьох різних провайдерів, для цього реалізовано підтримку мереж 2G, 3G і LTE 2, а також під'єднання через кабель Ethernet.

Обрати централь та аксесуари для систем охорони ви зможете в магазині Комтрейд.

Автор: Сергій Ковальчук, редактор рубрики "Будинок та затишок" на ЖЖ.info
Будинок та затишок | 26.01.2024 | Переглядів: 225 | камери спостереження, безопасность, Охрана

Читайте також на цю тему: