Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Діти та підлітки

Чи можуть електронні навчальні посібники бути альтернативою занять з репетитором?

Автор: Мария Никулина, 13.12.2022, 13:18:14 Чи можуть електронні навчальні посібники бути альтернативою занять з репетитором?

Відповідальні батьки періодично перевіряють щоденник сина чи доньки. Таким чином вони цікавляться життям маленького члена родини та своєчасно помічають проблеми, щоб швидко ліквідувати їх. А ще успішність дитини є проявом її здібностей до певних наук. Це допоможе дівчинці чи хлопчику обрати майбутню професію.

Чи обов'язково витрачати кошти на репетиторів

Послуги приватного вчителя користуються популярністю серед батьків та школярів у різних країнах світу. Адже індивідуальні заняття дозволяють маленькій людині краще зрозуміти навчальний матеріал. А репетиторові не треба приділяти увагу великій кількості учнів, він орієнтується на одну дитину.

Але у такого рішення є негативна сторона: висока вартість.

У такій ситуації батьки можуть займатися з дитиною самостійно. Але їм слід придбати розв'язники до шкільного підручника з "проблемної" дисципліни - математики, англійської чи української мов і т. д.

Такий посібник містить відповіді на вправи та завдання з основного посібника. Батькові чи матері можна окремо давати дитині завдання чи просто перевіряти її зошити. Ці брошури ще називаються гдз (готові домашні завдання). Вони доступні в електронному та друкованому виглядах.

Їх можна завантажити с Всесвітньої мережі й видрукувати, якщо дитина любить паперові книги. Цей варіант зручніший для органів зору. Якщо малюк надає перевагу сучасним гаджетам та впевнено користується комп'ютером, планшетом, смартфоном, вона зможе користуватися електронною версією навчального посібника.

Чи ефективні розв'язники окремо від підручників

Такі брошури слід використовувати лише у комплекті з основним посібником. Тоді можна використовувати їх не тільки для простого списування, а для розуміння навчального матеріалу.

Також батьки можуть купити маленькому членові родини дитячі енциклопедії з різних сфер знань та книги, які в ігровій формі навчають дитину грамотно писати чи рахувати, наприклад, Let's Play and Learn - з англійської мови, "Жива математика" Я. Перельмана - з математики.

Але основою для дитини має бути шкільний підручник у комплекті з готовими домашніми завданнями. Адже ця література містить максимальну кількість навчального матеріалу і необхідна для роботи у школі разом з однокласниками та вчителем.

Також комплект "підручник та розв'язник" має придбати педагог. Адже тоді він ефективніше перевірятиме роботи учнів.

Автор: Мария Никулина, редактор рубрики "Діти та підлітки" на ЖЖ.info
Діти та підлітки | 13.12.2022 | Переглядів: 423 | онлайн обучение, школа, дети

Читайте також на цю тему: