Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Фінанси

Що таке партійний облік та як його спростити

Автор: Олег Ковальский, 05.01.2024, 13:48:28 Що таке партійний облік та як його спростити

На підприємствах, які працюють у сфері торгівлі, важливо постійно відстежувати та контролювати запаси. Це дозволить приймати правильні управлінські рішення та раціонально витрачати кошти, витрачаючи більше лише на популярну продукцію, яка має попит.

Під час вивчення та аналізу товарів обов'язкове проведення партійного обліку. Це процес зі складання звіту окремо кожної партії з присвоєнням окремих ярликів із номерами. Останні вносяться до видаткової документації з зазначенням кількості, що була продана. За отриманими даними щомісяця роблять аналітичні рахунки.

 

Навіщо це потрібно

Розраховуючи окремі партії товарів, вдається вирішити велику кількість необхідних для будь-якого підприємства завдань. Партійний облік дозволить бачити дату, час, місце, постачальників та реальну кількість, доступну на складі на цей час. Цю інформацію беруть за основу під час планування подальших закупівель та вибору партнерів для співпраці.

За допомогою процедури вдається розрахувати собівартість списання конкретного асортименту. Відомості, отримані в процесі, залежать від послідовності запровадження необхідних документів. При оперативному внесенні всіх надходжень та списань відображаються актуальні показники. За умови невідповідності деяких партій датам доведеться зробити додаткову обробку за партіями – цього легко уникнути, якщо використовувати бухгалтерію онлайн.

Потрібно враховувати, що навіть при оперативному внесенні даних собівартість може змінитися через витрати на покупку. Буває, що оцінювальна вартість наприкінці місяця стає іншою, але її цілком достатньо для фахівців, щоб визначити, наскільки витратною чи прибутковою виявилася угода. У процесі видно оборот товарів від різних постачальників, тому легко його проаналізувати та зрозуміти, чи варто продовжувати співпрацю.

Як оптимізувати та спростити

Партійний облік є обов'язковим для компаній, що ведуть інтенсивну роздрібну та гуртову торгівлю, які не мають можливості отримувати важливу інформацію щодо окремих номенклатур. До нього необхідно вдаватися, маючи справу з товарами з невеликим терміном придатності. За допомогою такої методики зручно відстежувати продукцію та вживати заходів, щоб уникнути грошових втрат.

Для реалізації та виконання процесу необхідно побудувати алгоритм, його складають залежно від завдань та потреб організації. Він буває складним чи простим, але оптимізувати його зручно через спеціальне програмне забезпечення. Сервіс, що існує в хмарі, розроблений для автоматизації безлічі облікових операцій, завдяки йому організувати їх просто.

Застосування онлайн-платформи дає компанії такі переваги:

  • гнучке керування. У разі потреби програму легко поєднати зі стаціонарними, якими користуються бухгалтери. Для проведення операцій із продажу за готівку або через термінал вона підключається до сканера штрихкодів або іншого обладнання;
  • швидка звітність та аналіз. Сервіс оперативно оновлює та показує лише актуальні дані, тому видно завжди реальну картину. Доступ до документів в електронному вигляді дозволить вносити зміни, коли це необхідно, та переглядати результати робочого дня;
  • відстеження запасів. Платформа дає актуальну інформацію про продану кількість товарів, показує, яка продукція має найбільший попит. У результаті приймають правильні рішення щодо закупівель та співробітництва;
  • відсутність ризиків та помилок. У звітності не залучена людина, тому будь-які недоліки виключені. Інформація в хмарі надійно захищена від несанкціонованого доступу або злому шахраями.


Програмне забезпечення дозволить автоматизувати більшість процесів та організувати їх без участі співробітників. Наймати технічний персонал для підтримки не доведеться, адже сервіс працює чітко та злагоджено.

 

Як замовити

USAP ONLINE – сервіс, розроблений спеціально для торгових підприємств та компаній, що працюють у сфері послуг. Це не просто інструмент обліку товарів, ай  надійний помічник при організації складських та управлінських процесів. З його допомогою легко контролювати те, що відбувається, і оперативно реагувати на будь-які зміни, щоб уникнути проблем.

За допомогою онлайн-платформи легко постійно проводити облік товарів та транзакцій, відстежувати запаси на складі в конкретних торгових точках. Випробувати програму можна протягом безкоштовного тестового періоду. Цього часу достатньо, щоб оцінити переваги та безпеку, адже відомості, що зберігаються в хмарі, надійно захищені. Сервіс сприяє швидкій автоматизації процесів і легко інтегрується в робочі програми.

Автор: Олег Ковальский, редактор рубрики "Фінанси" на ЖЖ.info
Фінанси | 05.01.2024 | Переглядів: 520 | остатки, бизнес, торговля, склад

Читайте також на цю тему: