Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Будівництво

Стельовий гіпсокартон для ремонту й будівництва різних приміщень

Автор: Артем Кондратюк, 14.01.2024, 13:50:41 Стельовий гіпсокартон у магазині «Будінмаг»

Стельовий гіпсокартон – практичний і недорогий матеріал для ремонту й будівництва. За допомогою листів конструюють багаторівневі стелі. Параметри ГКЛ стандартні. Серед компонентів, які складають матеріал, – картон, гіпс. За допомогою гіпсокартону не тільки оздоблюють стелю, а й вирівнюють поверхню. 

Призначення ГКЛ – підшивні та підвісні стелі, одно- та багаторівневі конструкції, мансарди, оздоблення на металевому та дерев’яному каркасі з допомогою штукатурки, шпалер, фарби тощо. Магазин «Будінмаг» на сторінці за посиланням https://budinmag.com.ua/ua/gipsokarton-i-komplektujushhie/gipsokartonnye-plity/gipsokarton-potolochnyj/ пропонує вибрати будівельний матеріал за доступними цінами. Організуємо доставлення в будь-який населений пункт України.

Зберігання стельового гіпсокартону на складі

Технічні характеристики стельового гіпсокартону

Матеріал відрізняється стандартною товщиною 9,5 мм, шириною 1200 мм. Висота варіюється так: 2000, 2500, 3000 мм. Параметри оптимальні, тому перед плануванням і виконанням будівництва чи ремонту можна самостійно порахувати, скільки матеріалу потрібно. ГКЛ використовується у двох різновидах – звичайному та вологостійкому. Перший застосовується у будь-якому приміщенні: спальні, коридорі, офісі, магазині тощо. Другий призначений для санвузла, кухні, інших кімнат, де показник вологості становить понад 70%. 

Ось які властивості має стельовий гіпсокартон:

  • «Дихання», тобто вбирання водяної пари.
  • Відсутність токсичних компонентів.
  • Еластичність.
  • Економія матеріалу через полегшення конструкції.
  • Простота обробки.
  • Оптимальна звукоізоляція.


За допомогою матеріалу можна створити складну стельову конструкцію, адже ГКЛ достатньо тонкий та легкий. У разі зміни температури гіпсокартон не змінює розмірів та форми. Оскільки ГКЛ згинається, з його допомогою можна зробити різні поверхні. 

Стельовий гіпсокартон кріпиться на металевий профіль, дерев’яні лати, спеціальний монтажний клей. 

Звичайний стельовий гіпсокартон

Особливості стельового гіпсокартону

Вартість матеріалу вигідна покупцям. ГКЛ використовується у будівництві та ремонті. З допомогою листів можна обшити стелю будь-якого приміщення: приватного, адміністративного, комерційного. Стельовий гіпсокартон використовують у магазинах, виставкових центрах, будинках, готелях. ГКЛ підходить для будівель нового або старого фонду.

Через простоту монтажу, зручність і швидкість оздоблення стельовий гіпсокартон є популярним матеріалом. При купівлі гіпсокартону в інтернет-магазині «Будінмаг» зв'яжіться з менеджером для отримання консультації під час вибору продукції.

Автор: Артем Кондратюк, редактор рубрики "Будівництво" на ЖЖ.info
Будівництво | 14.01.2024 | Переглядів: 288 | строительство, Гипсокартон, потолок, Ремонт

Читайте також на цю тему: