Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Як купити біткоіни в інтернет-обмінниках. ІНСТРУКЦІЯ

Автор: Ольга Корнійчук, 13.12.2017, 13:25:12 Як купити біткоіни в інтернет-обмінниках. ІНСТРУКЦІЯ
У неділю біткоіни «з гуркотом увійшов на Уолл-стріт», написав Bloomberg після того, як на біржі Чикаго CBOE почалися торги ф'ючерсами на криптовалюту. Протягом дня курс змінювався від 15 до 18 тисяч доларів, а напередодні біткоіновий мільярдер Кемерон Уінклвосс передбачив, що курс може вирости в 20 разів. І хоча аналітики як і раніше вказують на небезпечну волатильність і нестабільність валюти, називають феномен біткоіна «бульбашкою», багато задумалися про покупку біткоінів в Україні. Для тих, хто вважає, що ще не пізно вкласти в криптовалюту і не планує грати на біржі, ми склали інструкцію, як купить биткоин.
 

Створення біткоін гаманця


В першу чергу треба зареєструвати онлайн-гаманець, де ви будете зберігати біткоіни. Одні з найпопулярніших -  www.blockchain.infoCoinbase, Jaxx, Exodus. Після реєстрації потрібно налаштувати систему захисту гаманця, прив'язавши до нього пошту і номер телефону. В цьому випадку, навіть якщо хтось вкраде у вас пароль, він, швидше за все, не зможе потрапити в гаманець: для входу йому треба буде перейти по посиланню в електронній пошті і / або ввести код, отриманий по смс.

Гаманці пропонують клієнтам інструмент відновлення доступу через секретну фразу - 12 випадково згенерованих сайтом слів, які потрібно виписати на папірець і зберігати в захищеному місці. Після реєстрації гаманця можна використовувати його номер для отримання біткоінів. У самому гаманці торгувати ви не можете, він використовується тільки для зберігання і передачі валюти.

Купувати біткоіни можна на біржах, в онлайн-обмінниках або навіть з рук (переклад з гаманця в гаманець без посередників).
 

Купити біткоіни в обміннику


Найпростіший спосіб купити біткоіни - через обмінник. Великий агрегатор цих сервісів - www.bestchange.ru. Для початку треба вибрати, яким способом ви хочете отримати біткоіни (за допомогою банківської карти, Приватбанк, Yandex Money, WebMoney, Qiwi і т.д.). Далі треба вибрати відповідний обмінник. Якщо ви збираєтеся придбати криптовалюту на 10 тисяч гривень, вам не підійде обмінник, де мінімальна сума угоди, наприклад, 15 тисяч гривень. У стовпці «резерв» зазначено максимальну кількість біткоінів, яка є у обмінника.

Найпростіший спосіб купити біткоіни - через обмінник bestchange.ru

Найголовніший пункт - відгуки про обмінник в крайньому правому стовпчику. Перша цифра - це кількість скарг, друга - кількість позитивних відгуків. Варто вибирати обмінник без скарг і великою кількістю хороших відгуків.

Далі в обміннику після реєстрації ви вказуєте свої дані, номер картки і номер гаманця, на який вам переведуть біткоіни.
 

Купити криптовалюту у продавця


Ще один спосіб купити криптовалюту - сервіс www.localbitcoins.com, який виступає посередником і гарантом між продавцем і покупцем. Сайт влаштований так само, як агрегатор обмінників, але тут вказані конкретні продавці. У продавців також є рейтинг. Перша цифра - кількість угод, друга - відсоток успішних угод. Варто вибирати продавця з рейтингом 100% і великою кількістю угод. У стовпці «обмеження» продавець вказує мінімум і максимум біткоіна, які він може вам продати.

один спосіб купити криптовалюту - сервіс www.localbitcoins.com

Після того, як ви вибрали підходящого вам продавця і натиснули «купити», в новому вікні ви вводите суму, яку готові витратити, і відправляєте запит на угоду. У цей момент у вас відкриється чат з продавцем, в якому ви можете попросити реквізити.

Щоб продавець зрозумів, що гроші прийшли саме від вас, в коментарі до перекладу можна вказати «Посилальне повідомлення» - спеціальний код. Можна просто написати продавцеві в чат ваші ПІБ і він зрозуміє, від кого надійшли гроші. Після перекладу ви натискаєте «я заплатив», і продавець переводить вам біткоіни.

Гарантією, що продавець вам завжди каже правду, виступає сам сервіс. Коли ви вказуєте суму, яку хочете купити, ці біткоіни блокуються на рахунку продавця і отримати їх назад він зможе тільки якщо угода буде скасована. Коли він отримує від вас гроші, він «відпускає» біткоіни. Якщо продавець спробує вас обдурити, то надавши всі реквізити системі, ви отримаєте оплачені біткіони. Вся операція займає кілька хвилин.

Після цього біткоіни з`являються на вашому рахунку. Безпечніше зберігати криптовалюту в своєму гаманці. Щоб перевести їх зі свого рахунку, зайдіть в профіль на localbitcoins.com в розділ «відправити біткоіни» і вкажіть в графі «приймає адреса» номер свого гаманця. Через кілька хвилин вони виявляться у вас в гаманці.
 

Купити криптовалюту на біржах


Купити криптовалюту можна на біржах, але цей спосіб, за словами керуючого партнера фонду з інвестицій в криптовалюту Еміля Якубова, підходить для більш досвідчених користувачів і тих, хто хоче інвестувати в різні криптовалюти. Список бірж можна знайти, наприклад, на порталі coinmarketcap.com.
 

«Біржі, на яких торгуються біткоіни, по суті не відрізняються від звичної торгової площадки, будь то біржа Нью-Йорка чи Москви», - пояснює Якубов. Почати грати на ній можна практично з будь-якими обсягами, але в цілому цей інструмент підходить більш просунутим інвесторам, а для новачків найпростіший спосіб купити біткоіни - це обмінники», - ділиться своїм досвідом Еміл Якубов.

 

Курс біткоіна біржовий і реальний


В обмінниках неможливо купити біткоіни за біржовим курсом. Як і долар в звичайних пунктах обміну валют, біткоіни продається по курсу вище, а купується за курсом нижче біржового. Купуючи кріптвовалюту на 10 тисяч гривень, треба бути готовим до того, що у вашому гаманці виявиться еквівалент суми в 8-9 тисяч гривень.
 

Чи потрібно платити податки за продаж біткоіна


Мінфін роз'яснив, що податковий кодекс окремо не встановлює податок на операції з біткоіни. Незважаючи на це, сплачувати податки з операцій в криптовалюта потрібно за загальними правилами.
Автор: Ольга Корнійчук, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 13.12.2017 | Переглядів: 3738 | биткоин, финансы, криптовалюта

Читайте також на цю тему: