Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Фінанси

3 способи заробити на криптовалюті

Автор: Олег Ковальский, 24.05.2022, 11:01:13 Як заробити гроші на криптовалюті: 3 дієві методи
Криптовалюти стали золотою лихоманкою 21-го століття. З появи біткоїну, мільйони людей намагаються зробити статки на крипті. Цей спосіб онлайн заробітку нічим не гірший за інші. Ви можете грати на слотах, використовуючи рейтинг онлайн казино. Або ж заробляти на криптовалюті. А ми розкажемо, як це зробити.

Майнінг: добуваємо криптовалюти

Людям, не знайомим з принципами блокчейну, може здатися, що майнінг - це процес добування криптовалюти “з нізвідки”. Це не так.

Щоб криптовалютна транзакція була проведена, хтось має прорахувати її. Це досить складні математичні обчислення, які потребують потужного компьютеру. Після прорахунку формуються нові блоки, в яких зберігаються дані про транзакцію. А майнер отримує винагороду, яка може складатися з двох частин:
  • Криптовалюта за прорахунок нових блоків.
  • Комісія за сам криптовалютний переказ.

Конкуренція серед майнерів на сьогодні висока. Звичайно, винагороду отримує той, хто прорахує транзакцію першим. У деяких криптовалютах - кілька перших. Всі інші безупинно навантажують свої комп'ютери в надії, що їм пощастить наступного разу.

Винагорода за майнінг залежить від криптовалюти та може суттєво змінюватися з часом. Так, вартість перших блоків біткоїна становила 50 BTC за штуку. Зараз вона знизилася до 6 BTC.

Майнинг доступний далеко не кожному. Ще до початку війни комп’ютерна “ферма” майнера середньої руки коштувала на OLX від 300 000 гривень. Сюди треба додати вартість електроенергії. 

Стейкінг: робимо вклади у криптовалюту

Простіший спосіб заробітку на крипті - це стейкінг. Його можна назвати криптовалютним аналогом вкладів. В деяких криптовалютах, формувати блоки транзакцій можуть не лише майнери, але і власники великих сум цієї валюти. Сама сума виконує роль закладної для підтвердження чесності операції. Таке формування блоків називається валідацією, а надання залогової суми - стейкінгом. 

Існують групові програми, завдяки яким у стейкінгу може взяти участь навіть новачок з невеликим бюджетом. Тому “поріг входження” тут низький. Проте і заробіток не захмарний - від 5% до 20% річних.


 

Заробляємо на коливанні курсів криптовалюти

Але найпростіший спосіб заробітку на крипті - це торгівля нею. Для цього не треба купувати потужний комп’ютер чи мати великі статки - почати заробляти на курсі криптовалют може кожний.

Ідеальний варіант - коли ви купуєте багато крипти одразу після того, як її створили - а потім лише заробляєте на підвищенні курсу. Звичайно, для цього треба бути або дуже досвідченим, або мати велику вдачу. Початківцю складно розібратися, яка крипта “вистрілить”, а яка - помре у перші ж місяці.

Тому більшість заробляє на крипті за принципом біржових торгів. Тобто, купує криптовалюту, коли вона коштує меньше - і продає при зростанні курсу. Перспективними для заробітку є такі криптовалюти: 

  • Ethereun,
  • Tether,
  • XRP,
  • Dogecoin,
  • Solana,
  • Litecoin. 


Проте, це досить ризикований спосіб заробітку. Як показало падіння біткоіна в 2022 році, втратити можна набагато більше, ніж заробити.

Автор: Олег Ковальский, редактор рубрики "Фінанси" на ЖЖ.info
Фінанси | 24.05.2022 | Переглядів: 1423 | биткоин, майнинг, финансы, криптовалюта

Читайте також на цю тему: